Hoe Bekijk je Netflix Op de Wifi van School ( 2020 )

Opmerking: Als je op school bent of Wi-Fi gebruikt en Netflix wilt bekijken, raden we u aan ExpressVPN te gebruiken (klik op deze link om 3 maanden gratis te krijgen – een korting van 49%!). Netflix wordt onmiddellijk gedeblokkeerd bij het gebruik van deze service.

Wauw! Dat wiskunde-examen was moeilijk zeg. Nu is het tijd om naar de studieruimte te gaan en je te richten op het natuurkunde-examen dat later in de middag is. Maar het zou toch geen kwaad kunnen om even te pauzeren – misschien de laatste aflevering van je favoriete serie op Netflix kijken.

HEE? “Netflix kan niet geladen worden”? En dezelfde foutmelding staat ook op je smartphone?

Welkom in de wereld van geblokkeerde websites.

Het lijkt erop dat veel scholen, van middelbaar tot universitaair, talloze websites blokkeren voor gebruik door hun studenten.

Om de een of andere vreemde reden hebben onderwijsinstellingen het rare idee dat studenten hun internetactiviteiten moeten beperken tot strikt educatieve activiteiten terwijl ze een internetverbinding op school gebruiken. Wat een gek idee!

Het lijkt mij dat als je goede cijfers haalt op je studie en aan het voorbereiden bent op je examen, je een korte video-onderbreking op school zou moeten kunnen maken. (Maar vertel dit niet aan mijn kinderen …)

In dit artikel bespreken we hoe scholen je de toegang tot services zoals Netflix blokkeren en welke hulpmiddelen u kunt gebruiken om die wegversperringen te omzeilen.

Hoe scholen Netflix blokkeren

Als een IT-afdeling van een school zijn studenten en faculteit wil blokkeren voor toegang tot een bepaalde website, zijn er verschillende manieren om de site effectief buiten bereik te houden.

De technieken die worden gebruikt om een website of IP-adres te blokkeren, kunnen variëren. Als een school zijn eigen netwerk beheert, compleet met servers en routers, bepalen ze wat wel en niet is toegestaan, aangezien internettoegang lokaal verloopt via hun eigen setup van netwerkbeheerhulpmiddelen, die de firewall van het netwerk beheert.

Als een school zijn netwerk uitbesteedt aan een externe beheerder, kunnen ze verzoeken om bepaalde IP-adressen of website-adressen automatisch te laten blokkeren.

Ongeacht hoe uw school het doet, er zijn manieren om de blokkering te omzeilen, waardoor je Netflix kunt gebruiken, net zoals je dat in je huis of studentenkamer kunt doen.

Deblokkeer Netflix door je eigen mobiele internetverbinding te gebruiken

Misschien is de gemakkelijkste en meest betrouwbare manier om internetbeperkingen te omzeilen die je school mogelijk oplegt, door gebruik te maken van de 4G LTE-internetverbinding die beschikbaar is via je smartphone of tablet.

Door de internetverbinding te gebruiken die is ingebouwd in je smart-apparaat, kun je Netflix eenvoudig bekijken op het scherm van je apparaat, of je kunt zelfs de hotspot-functie gebruiken die de meeste mobiele apparaten nu bieden. Omdat je de wifi-verbinding van de school niet meer gebruikt, waar de Netflix-blokkering plaatsvindt, zou je toegang moeten krijgen tot de streamingdienst, ook al ben je nog steeds op school.

Veel studenten (en docenten) zitten echter op een dataplan dat slechts een bepaalde hoeveelheid gegevens per maand biedt voordat het volledig wordt afgetopt of vertraagd tot datasnelheden van 2004. Als dit van toepassing is op je situatie, ben je opzoek naar een andere manier om de internetversperring van je school te omzeilen.

Kun je Netflix deblokkeren door een proxyserver of Tor te gebruiken?

Hoewel je een proxyserver kunt gebruiken om veel websites te ontgrendelen die door uw school zijn geblokkeerd, zoals Facebook of Instagram, kon ik geen proxyserver vinden die betrouwbaar toegang kon krijgen tot Netflix.

Hoewel sommige proxyservers toegang konden krijgen tot de voorpagina van de Netflix-website en me zelfs konden aanmelden toen ik het inhoudsgebied van Netflix trof, laadde niets. Ik heb verschillende instellingen geprobeerd, maar ik had geen geluk met de proxyservers die ik heb geprobeerd.

Wat Tor betreft, de Tor Browser werkt niet goed om toegang tot Netflix te bieden. Hoewel de website wordt geladen, waardoor ik me ook kon aanmelden (af en toe), konden films niet worden afgespeeld, omdat ze beweerde dat ik de Microsoft Silverlight-extensie miste. (De Tor-browser is gebaseerd op de Mozilla-browser.)

Geen van deze gratis manieren om sommige websites te ontgrendelen die door scholen zijn geblokkeerd ( vooral Netflix )werkt dus.

Deblokkeer Netflix met behulp van een VPN

Als u een regelmatige bezoeker van deze website bent, weet u dat ik een grote fan ben van het gebruik van een Virtual Private Network (VPN) voor toegang tot geblokkeerde websites en content.

Een VPN kan snel een gecodeerde internetverbinding maken die voorkomt dat een internetprovider of een overheid – of een school – uw online activiteiten kan volgen. Dit maakt een VPN perfect voor toegang tot Netflix vanuit schoolnetwerken.

Een VPN verbindt u via een gecodeerde tunnel met de servers van een VPN-provider. Zie het als het metrosysteem in Amsterdam: als je door de straten van de stad loopt, weet je dat er verkeer onder je voeten stroomt, maar je hebt geen idee waar het naartoe gaat of wat de metro’s bevatten.

De afgelopen jaren is er een virtueel schaakspel gaande tussen Netflix- en VPN-providers. Netflix doet zijn best om erachter te komen welke IP-adressen VPN-services gebruiken en blokt die vervolgens.

Ondertussen voegen VPN-providers continu nieuwe IP-adressen toe en werken ze aan nieuwe manieren om de VPN-verbinding van Netflix te camoufleren.

Wat dit alles betekent is dat een VPN-server die op een dag toegang tot Netflix biedt, mogelijk door de streamingservice wordt geweigerd wanneer je de volgende keer probeert verbinding te maken via diezelfde server.

#1 – ExpressVPN

Hoewel het niet altijd 100% werkt als het gaat om verbinding maken met Netflix, werkt deze VPN aanbieder veel beter dan de andere providers die ik heb geprobeerd. ExpressVPN heeft me geholpen verbinding te maken met geblokkeerde websites toen ik achter China’s Great Firewall zat. Het deblokkeren van je school internet is dan ook een makkie.

De abonnementen van ExpressVPN zijn redelijk geprijsd op $ 12,95 per maand (€ 11,- ), $ 59,95 (€ 52,- ) voor 6 maanden en $ 99,95 (€ 87,- ) voor 12 maanden. Ze bieden een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Bezoek ExpressVPN


#2 – NordVPN

NordVPN is een andere favoriet van mij. Deze VPN-service biedt betrouwbare verbindingen en ik heb veel geluk gehad bij het gebruiken van Netflix wanneer ik het heb gebruikt.

Een abonnement van 1 maand is $ 11,95 (ongeveer € 11,- ), een abonnement van 6 maanden is $ 42 ($ 7 per maand) ( ongeveer € 27,- ) en een abonnement van 1 jaar is $ 69 ($ 5,75 per maand) ( ongeveer € 61,- ). NordVPN biedt 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Betalingsopties zijn PayPal, creditcards en Bitcoin.

Bezoek NordVPN


Gebruik een SmartDNS-provider

Een SmartDNS-service werkt op dezelfde manier als een VPN-service, maar biedt geen encryptie om uw gegevens te verbergen voor nieuwsgierige blikken.

Het biedt echter een uitstekende manier om de blokkering van Netflix door jouw school te omzeilen, en het is meestal veel goedkoper dan een volwaardige VPN-service.

Hoewel u handmatig een andere DNS-provider in uw computer- of apparaatinstellingen kunt instellen, kan het in sommige gevallen een lastig proces zijn om je DNS-instellingen terug te zetten zoals ze waren na een weergavesessie.

Een SmartDNS-provider biedt een snelle en eenvoudige manier om de DNS-instellingen van uw apparaat tijdelijk te wijzigen om Netflix-blokkering op uw school te omzeilen.

Zo’n provider wijzigt tijdelijk de DNS-serverinstellingen van uw apparaat om de eigen DNS-server van de school te omzeilen, wat waarschijnlijk de Netflix-URL en IP-adressen blokkeert. De app doet dit met slechts een paar klikken van de muis.

Bekijk een SmartDNS-provider, zoals Overplay, voor meer informatie.

Actiestappen

Door gebruik te maken van een VPN, SmartDNS of zelfs uw eigen draadloze provider, kunt u gemakkelijk de beperkende netwerkinstellingen van uw school omzeilen en genieten van een Netflix-sessie, waar en wanneer u maar wilt.

Laten alles nog eens op een rij zetten:

1. Scholen blokkeren Netflix, maar u kunt eromheen

Veel scholen blokkeren hun studenten en docenten tijdens het gebruik van het schoolnetwerk tegen toegang tot websites zoals Netflix. Er zijn manieren om deze beperkingen te omzeilen, zodat gebruikers nog steeds Netflix-inhoud kunnen bekijken.

2. Proxyservers en de Tor-browser zijn niet de oplossing

Proxyservers en de Tor-browser zijn geen goede oplossingen. Netflix weigert te streamen onder beide methodes.

3. U kunt de LTE-verbinding van uw apparaat gebruiken, maar …

Hoewel een gebruiker de ingebouwde 4G LTE-connectiviteit van zijn mobiele apparaat kan gebruiken om Netflix-inhoud te bekijken, roept dit andere problemen op. Het gevaar is dat je de maandelijkse gegevenslimiet overschrijd, waardoor de mobiele internet verbinding van de gebruiker gedurende de rest van hun factureringsperiode wordt afgesloten of ernstig wordt beperkt.

4. Een VPN is de beste oplossing

De meest betrouwbare oplossingen voor het omzeilen van schoolnetwerkbeperkingen is het gebruik van een VPN-provider of een SmartDNS-provider. Beide oplossingen stellen gebruikers in staat verbinding te maken met bijna elke website of online dienst die zij wensen. Voor de meeste situaties raad ik ExpressVPN aan, omdat dit de beste all-round prestaties en toegang tot Netflix biedt.

Waarschuwing: Misbruik deze methode niet, wij raden aan enkel Netflix te gebruiken tijdens school als je prestaties hier niet onder leiden.