Wat is een VPN en wat doet het?

Een eigenaar van een laptop en mobiele telefoon bezoekt haar favoriete koffieshop en maakt verbinding met de gratis Wi-Fi-hotspot voor toegang tot het internet. Ze gebruikt de onbeschermde hotspot om rekeningen te betalen, te bankieren en te winkelen op Zalando. Ondertussen zit er een jongeman rustig in de hoek, nipt aan zijn latte en controleert haar internetverbinding. Hij steelt waardevolle persoonlijke en zakelijke informatie.

Een man op zakenreis zit in het buitenland en kan geen verbinding tot stand brengen met de servers van zijn bedrijf. Ook een aantal andere websites en online services die zij nodig heeft om zijn taken op het werk online uit te kunnen voeren zijn onbereikbaar. Erger nog, hij heeft ook geen toegang tot de nieuwste aflevering van “House of Cards” op Netflix.

Een burger uit een land onder leiding van een totalitaire regering wil graag websites bezoeken die de overheid niet toestaat vanwege de naar verluidt radicale informatie op de websites. Volgens de regering kan de inhoud schade toebrengen aan de door de overheid goedgekeurde manieren van denken .

Alle drie boven genoemde voorbeelden zijn problemen die met een Virtual Private Network (VPN) kunnen worden opgelost, waarbij persoonlijke en zakelijke gegevens van gebruikers worden beschermd, evenals toegang tot websites en -services die mogelijk niet beschikbaar zijn vanwege overheids- of geografische beperkingen.

Door een VPN te gebruiken, kunnen internetgebruikers hun waardevolle persoonlijke en zakelijke gegevens beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Naast verbeterde beveiliging kan een VPN-verbinding ook een wereld van informatie openen die normaal niet beschikbaar is.

In dit artikel zal ik je uitleggen wat een VPN is, wat het doet en waarom u er een zou moeten gebruiken om de internetverbinding op uw computers en mobiele apparaten te beschermen.

Wat is een VPN?

Een virtueel privé-netwerk biedt een veilige, beschermde netwerkverbinding tussen een computer of mobiel apparaat en een ander netwerk via het internet.

Een VPN doet dit door alle gegevens van het aangesloten apparaat via een privaat netwerk door te sturen, waardoor de gebruiker toegang heeft tot lokale netwerkbronnen, ongeacht de locatie van de gebruiker.

Het gebruik van een VPN verbergt ook het echte IP-adres van een computer. Hierdoor hebben gebruikers toegang tot webcontent en -services die normaal niet beschikbaar zijn vanaf hun daadwerkelijke locatie. Bovendien versleutelt een VPN alle gegevens die via de verbinding worden verzonden, waardoor een extra beschermingslaag voor gebruikers wordt toegevoegd.

Een VPN wordt gecreëerd door een punt-naar-punt-verbinding tot stand te brengen via het internet – een soort eigen tunnel. De tunnelverbinding biedt gebruikers dezelfde voordelen als wanneer ze verbinding maken met het doelnetwerk vanuit dat netwerk, kijkend en handelend, voor alle doeleinden, zoals een lokale verbinding.

Waar kan een VPN voor worden gebruikt?

Natuurlijk klinkt een VPN verbinding als een geweldig idee, maar waarom zou je er ooit een nodig hebben?

In de wereld van vandaag denk ik dat een VPN een tool is die elke internetgebruiker moet hebben. Of je nu online zaken doet, uw bankrekeningen via internet bekijkt of alleen Facebook doorzoekt, er kan altijd iemand zijn die je internetverbinding afluistert.

Met een VPN kunnen gebruikers het internet vrij gebruiken zoals het bedoeld was, toegang krijgen tot alle beschikbare content en diensten, zonder beperking van je internetprovider of de overheid. Het voorkomt ook dat je internetprovider je persoonlijke gebruikersstatistieken verkoopt of bijhoud.

Met een VPN kunnen gebruikers:

1. Toegang krijgen tot een zakelijk netwerk terwijl u onderweg bent

VPN’s worden voornamelijk gebruikt door zakenmensen die reizen, maar toch instaat willen zijn om verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk terwijl ze niet op kantoor zijn. Dit kan met behulp van een VPN zonder het netwerk rechtstreeks op internet te benaderen.

2. Verberg internet activiteiten tegen nieuwsgierige ogen

Een wetsvoorstel in Amerika dat door het Congres is aangenomen en door president Trump is ondertekend, herroept de voorschriften van de Federal Communications Commission (FCC) waardoor Internet Service Providers (ISP’s) het internetverkeer van hun gebruikers kunnen bekijken en die gebruiksinformatie kunnen delen met adverteerders.

ISP’s mogen nu dergelijke informatie verzamelen zonder de uitdrukkelijke toestemming van hun klanten.

Een goed functioneerende VPN is vooral goed in het verbergen van zoek geschiedenis en andere internetactiviteit tegen nieuwsgierige hackers, ISP’s (zoals hierboven vermeld), de overheid en andere slechteriken. Een VPN verbergt uw internet activiteiten, waardoor het lijkt op een enkele verbinding met één adres. Dit maakt een VPN een uitstekende tool om uw activiteiten te verbergen voor uw internetprovider.

Een VPN versleutelt ook uw verbinding door een extra laag bescherming toe te voegen aan nieuwsgierige buren. Zelfs als een buitenstaander op je VPN-verbinding zou kunnen inpluggen, zouden ze worden geconfronteerd met een veilig niveau van codering. Hierdoor wordt het heel moeilijk voor hen om de gegevens die via de verbinding worden verstuurd en ontvangen te controleren en te stelen.

Iedereen die regelmatig openbare Wi-Fi-hotspots gebruikt, moet altijd een VPN-verbinding gebruiken om zijn verbinding te beschermen. Anders kunt u net zo goed bij iedere tafel uw creditcards één voor één uitdelen.

3. Toegang tot geografisch geblokkeerde content

Door gebruikers weer te geven alsof hun internetverbinding afkomstig is uit een andere regio, is een VPN gebruiker in staat toegang te krijgen tot inhoud die geografisch beperkt is of gecensureerd door een restrictieve overheid.

Gebruikers kunnen gebruikmaken van een VPN voor toegang tot geo-beperkte inhoud – zoals Netflix, Hulu, Pandora, HBO en andere streamingdiensten – die, vanwege contracten met contenteigenaren, alleen bepaalde inhoud binnen bepaalde landen aanbieden. Sinds dit artikel voor het eerst werd gepubliceerd, is er hard opgetreden tegen streamingdiensten om VPN-providers te blokkeren. Het meest opvallende voorbeeld is het goed gepubliceerde Netflix VPN-verbod, dat slechts een handvol VPN’s heeft achtergelaten die met Netflix werken.

Via VPN’s kunnen internetgebruikers uit landen met onderdrukkende regimes, ook toegang krijgen tot websites en andere diensten die normaal niet beschikbaar zijn vanwege censuur door de overheid.

Dit zijn landen zoals China met de ‘Great Firewall of China’, die de toegang tot websites en services zoals Facebook en andere sociale netwerken blokkeert.

4. Download bestanden van P2P / Torrent-sites

Iedereen doet alsof ze dit niet doen, maar torrent verkeer is een van de belangrijkste redenen om een VPN-verbinding te gebruiken. Een VPN-verbinding houdt uw verbindingen voor het delen van bestanden volledig privé. Wat uw ISP niet kan zien, kunnen ze ook niet melden.

VPN’s kunnen ook handig zijn voor het perfect legaal delen van bestanden. Sommige internetproviders beperken P2P-verkeer op hun netwerken. Nogmaals, als uw ISP niet kan zien wat u aan het doen bent, kunnen ze u ook niet hinderen of beperken.

Welk type beveiliging biedt een VPN?

Een virtueel privénetwerk biedt de beveiliging van verbindingen door middel van een aantal beveiligde tunnelprotocollen. De protocollen versleutelen het netwerkverkeer zodat, zelfs als het verkeer op netwerkniveau wordt gemonitord, er geen netwerkpakketten kunnen worden geanalyseerd aangezien ze gecodeerd zijn.

VPN’s kunnen verschillende soorten beveiliging bieden (vermeld in volgorde van kwaliteit van bescherming):

1. OpenVPN 

OpenVPN, hoewel dit protocol niet zo snel als andere protocollen, is de beveiliging wel erg goed. Het protocol is de standaard voor veel beschikbare VPN-services en de bijbehorende apps. OpenVPN is protocol dat je gebruiken indien beschikbaar in de configuratie van de installatie.

OpenVPN maakt gebruik van open-source technologieën, waaronder de OpenSSL-coderingsbibliotheek en de SSL v3 / TLS v1-protocollen. OpenVPN kan via elke poort worden geconfigureerd, OpenVPN-verkeer kan hierdoor als standaard HTTPS-verkeer worden weergegeven. Dit maakt het voor ISP’s en overheden onmogelijk om de verbinding eenvoudig te blokkeren.

2. Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP)

SSTP maakt gebruik van het HTTPS-protocol via TCP-poort 443. Hierdoor kan verkeer door firewalls en webproxy’s passeren die PPTP- en L2TP / IPsec-verkeer zouden kunnen blokkeren. Het is een gepatenteerd Microsoft-protocol.

SSTP is geïntegreerd in het Windows-besturingssysteem vanaf Windows Vista Service Pack 1 en hoger. Dit biedt stabiliteit voor Windows-gebruikers, omdat het is ingebouwd in het platform. Het protocol biedt mogelijkheden vergelijkbaar met OpenVPN, maar het is meestal alleen voor gebruik op Windows.

3. Layer Two Tunneling Protocol / IPSec (L2TP / IPSec)

L2TP als een VPN-protocol biedt geen eigen codering. Daarom is het meestal gepaard met IPSec-codering. L2TP / IPSec biedt codering voor multiprotocol-verkeer dat via point-to-point-verzending kan worden verzonden.

Omdat het UDP-poort 500 gebruikt, is het onmogelijk om het verkeer te verbergen – waardoor het gemakkelijker te blokkeren is.

4. Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP)

Met PPTP kan internetverkeer worden gecodeerd en vervolgens worden ingekapseld in een IP-header die moet worden verzonden via een openbaar IP-netwerk zoals het internet. PPTP werkt goed met externe toegang en site-to-site VPN-verbindingstoepassingen.

PPTP moet zo veel mogelijk worden vermeden. Hoewel het een populair protocol is en het al sinds Windows 95 bestaat, is het verouderd en maakt het gebruik van een gebrekkige manier van codering waardoor het een minder goede keuze is onder modernere protocollen.

TL; DR-versie: als OpenVPN beschikbaar is, gebruik deze dan altijd. Als u zich op het Windows-platform bevindt en OpenVPN niet beschikbaar is via uw VPN-provider, gebruikt u SSTP. Gebruik van de andere twee protocollen L2TP / IPSec via PPTP, moet zo mogelijk worden vermeden.

Waar moet je op letten bij een VPN-provider

Het lijkt erop dat bijna dagelijks nieuwe VPN-provider opduiken. Een aantal VPN-providers hebben zich al bewezen en zijn goed en betrouwbaar.

Bij het zoeken naar een VPN-provider moet u rekening houden met een aantal belangrijke vereisten. U moet er rekening mee houden dat een VPN-provider een goede balans moet bieden tussen gebruiksgemak en veiligheid. Geef indien mogelijk een beetje van het gebruiksgemak op voor een betere beveiliging.

1. Serverlocaties en beschikbaarheid

Een VPN-provider zou bij voorkeur een groot aantal verbindingsopties moeten bieden, met een groter aantal serververbindingen, ben je beschikbaar in zoveel mogelijk landen.

Hoe hoger het aantal verbindingslocaties, hoe groter de kans dat je een service zult vinden die een goede bescherming biedt, evenals goede prestaties – een snelle verbinding voor een meer goede internetervaring.

2. Gelijktijdige verbindingen

Een andere overweging bij het kiezen van een VPN-provider is het aantal gelijktijdige verbindingen die de provider u toestaat.

Hoewel het mogelijk is dat je de VPN alleen op je laptop of mobiele apparaat gebruikt, kan het voorkomen dat je collega’s of familieleden tegelijkertijd wil laten verbinden vanaf een ander apparaat.

3. Zoek naar OpenVPN

Zoek altijd naar een provider die OpenVPN aanbiedt als coderingsoptie. OpenVPN biedt een goede mix van snelheid en bescherming.

Houd er rekening mee dat OpenVPN meestal alleen beschikbaar is op desktopversies van VPN-applicaties. Voor mobiele apparaten bieden de meeste providers nog steeds alleen L2TP / IPsec aan.

4. Geen bandbreedtebeperking

Zorg ervoor dat de VPN-provider die je overweegt je bandbreedte niet vertraagt. In de huidige wereld van streaming video en audio, teleconferenties en andere bandbreedte-hongerige applicaties, is onbeperkte bandbreedte belangrijker dan ooit.

Zorg er ook voor dat de provider P2P en torrenting toestaat. Je weet nooit wanneer je dat nodig hebt.

5. Geen logboeken!

Hoewel de meeste VPN’s geen activiteitenlogboeken bijhouden, zijn er nog steeds een aantal die dat doen. Er is geen reden voor een VPN die echt privacybewust is om logboeken bij te houden van uw online activiteit. Een gerenommeerde VPN-provider zou er geen belang bij moeten hebben om uw internetgebruik bij te houden.

Een gebrek aan gebruikslogboeken betekent ook dat als de overheid of een contentprovider op de deur van de VPN-provider komt, ze geen logs kunnen leveren die tegen u kunnen worden gebruikt – door het simpele feit dat ze er niet zijn.

6. Een kill-schakelaar

Als uw belangrijkste reden om gebruik te maken van een VPN anonimiteit is, moet u er ook voor zorgen dat elke provider die u beschouwt een ‘kill-schakelaar’ aanbiedt.

Een kill-schakelaar schakelt automatisch een verbinding uit als de VPN-verbinding mislukt. Hierdoor wordt uw computer niet standaard ingesteld op een onbeschermde open internetverbinding, waardoor uw verbinding mogelijk openstaat voor nieuwsgierige blikken.

7. Anonieme betaalmethoden

Als u eenvoudigweg een VPN wilt gebruiken om uzelf te beschermen tegen hackers op onbeveiligde Wi-Fi-hotspots, of als u ervoor wilt zorgen dat u online toegang hebt tot online content of webservices terwijl u internationaal reist, dan zal je graag je vertrouwde betalingsmethode willen gebruiken.

Alle VPN-providers die ik heb geprobeerd, bieden een creditcard / betaalpas, PayPal, Ideal en andere populaire betaalmethoden.

Als je je internetgebruik zo anoniem mogelijk wilt houden, kan betalen met creditcard of PayPal niet ideaal zijn, omdat beide een betalingsspoor achterlaten voor iedereen die op zoek is naar je identiteit.

Gelukkig bieden een aantal VPN-providers betalingen via cryptocurrency, zoals Bitcoin. Door Bitcoin te gebruiken, naast een eenmalig e-mailadres, kun je anoniem een VPN service aanschaffen.

Een andere anonieme betalingsoptie die steeds populairder wordt, is de optie voor de cadeaukaart van de winkel.

Bij een aantal VPN-providers kun je gebruikmaken van saldo op een cadeaukaart van grote winkels als Bol.com of Starbucks om voor je VPN-abonnement te betalen. Het is een goede optie voor privacybewuste mensen die niet over een cryptocurrency account beschikken.

Kan je nog steeds niet beslissen?

#1 – ExpressVPN

ExpressVPN biedt een efficiënte, veilige VPN-service. De provider heeft apps voor de meeste desktops- en mobiele computerplatformen. Ik vond dat de verbindingen aangeboden door ExpressVPN snel en betrouwbaar waren.

Deze aanbieder is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Hoewel de Britse Maagdeneilanden als een Brits bezit worden beschouwd, worden ze niet rechtstreeks geregeerd door de mensen in het Verenigd Koninkrijk en zijn ze op dit moment niet gebonden aan de nogal spraakmakende privacy wetten van het Verenigd Koninkrijk.

ExpressVPN bewaart geen logboeken van de online activiteit van een gebruiker, de service is dus perfect voor de gebruikers die zich bezighouden met anonimiteit online. Zelfs toen de provider werd gevraagd gebruikslogboeken over te dragen, konden ze dat niet – simpleweg omdat ze niet bestonden.

Hoewel de prijzen van ExpressVPN wat duurder zijn, ben ik ook een voorstander van een goede kwaliteit “je krijgt ten slotte waar je voor betaalt.” De service biedt een uitstekende verbindingskwaliteit, een breed scala aan serverlocaties over de hele wereld en uitstekende klantenservice.

ExpressVPN biedt meerdere betalingsopties, inclusief Bitcoin, dus anoniem betalen is beschikbaar voor degenen die zich bezighouden met dergelijke dingen.

Bezoek ExpressVPN


#2 – NordVPN

NordVPN biedt stabiele verbindingen met uitstekende snelheden. De provider biedt ondersteuning voor de belangrijkste desktop- en mobiele platforms. NordVPN bood 1.209 servers in 62 landen, (op het moment van schrijven).

NordVPN is gevestigd in het land Panama en is onderworpen aan de privacyvriendelijke bewaarplicht voor gegevens van dat land. Panama vereist VPN-providers niet om logboeken bij te houden van de online activiteiten van hun klanten. NordVPN houdt geen logboeken bij en kan dus niet worden gedwongen om informatie over te dragen.

Deze provider staat gebruik van P2P- en Bittorrent-verbindingen toe via hun VPN-servers, maar beperkt dergelijk verkeer tot servers die ze speciaal voor dat doel gereserveerd hebben.

NordVPN is een van de duurdere VPN-opties die beschikbaar zijn, maar biedt uitstekende verbindingen en hun klantenservice is ongeëvenaard.

NordVPN biedt verschillende betalingsopties, waaronder Bitcoin en de mogelijkheid om gebruik te maken van cadeaukaarten van winkels die u misschien in huis hebt liggen. Beide betaalmethdes zijn uitstekende opties voor gebruikers die hun identiteit volledig verborgen willen houden.

Bezoek Nord-VPN


#3 – VyprVPN

VyprVPN biedt geweldige service tegen een redelijke prijs. Het biedt zelfs een gratis aanbieding van 1 GB voor u te kopen. Op het moment van dit schrijven bood het 200.000+ wereldwijde IP’s en 700+ VPN-servers aan op meer dan 70 locaties verspreid over 6 continenten.

Een ding dat ik me vooral herinner van de service, was dat het een gratis berichten-app bood die end-to-end codering van alle sms-berichten bood. Het gebruik van de app vereist geen abonnement op VyprVPN, wat leuk is.

VyprVPN is gevestigd in het privacyvriendelijke land van Zwitserland, dus het is niet onderworpen aan de wetten voor het bewaren van gegevens die veel Europese landen tegenwoordig hanteren. Het bedrijf zegt dat het geen gebruikers- of activiteitenlogboeken van welke aard dan ook bijhoudt.

De provider biedt apps voor de gebruikelijke doeleinde, zowel op desktop als mobiele platforms. Het biedt OpenVPN-protocol op de meeste van zijn apps.

VyprVPN zegt dat het cool is met zijn abonnees die P2P- en BitTorrent-verbindingen gebruiken via hun servers en controleert dergelijk verkeer niet. Ze beëindigen echter gebruikers die herhaaldelijk auteursrechtschending plegen (vanwege klachten van houders van inhoudsrechten).

Hoewel VyprVPN een groot aantal betalingsopties biedt, zijn Bitcoin en cadeaubonbetalingen van winkeliers niet inbegrepen. Gebruikers die geïnteresseerd zijn in volledige anonimiteit moeten dus op zoek gaan naar hun VPN-behoeften.

Bezoek VyprVPN


Hoe weet ik zeker dat mijn VPN-verbinding veilig is?

Als u verwacht te vertrouwen op een VPN-service om uw online privacy te beschermen, moet u ervoor zorgen dat uw VPN-provider van uw keuze uw internetverbinding goed onder controle houdt.

Als een VPN-provider geen volledige bescherming biedt of als uw VPN-verbinding onjuist is ingesteld, kunt u gegevens lekken, waardoor u kwetsbaar bent voor online afluisteren en controleren door hackers, ISP’s, overheden en andere slechteriken.

Gelukkig zijn er veel manieren waarop u kunt bevestigen dat uw verbinding correct is beveiligd. Een paar bezoeken aan een handvol websites kunnen u vertellen of uw VPN-provider de bescherming biedt waarvoor u betaalt.

Bij het uitvoeren van de volgende tests, is het aangeraden om het OpenVPN-protocol te gebruiken voor uw VPN-verbinding als deze beschikbaar is op uw computerplatform. OpenVPN biedt het beste niveau van bescherming dat momenteel beschikbaar is.

Test # 1: de test “IP-adres lekken”

De eerste test die moet worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat uw VPN-verbinding correct werkt, is door uw IP-adres te controleren.

Het IP-adres van uw apparaat kan uw locatie bekendmaken aan iedereen die probeert uw internetverbinding te volgen.
Een werkende VPN-verbinding maskeert uw huidige IP-adres en geeft het IP-adres weer van de VPN-server waarmee u momenteel bent verbonden.

Ik stel voor gebruik te maken van websites zoals mijn-ip en Wat Is Mijn IP Adres voor het controleren van uw IP-adres, gemaskeerd of anderszins. Beide websites kunnen ook handig zijn als u in de toekomst uw huidige IP-adres wilt weten voor het oplossen van problemen.

De eerste schermafbeelding hieronder laat zien welke informatie over mijn IP-adres wordt onthuld door de website “Wat is mijn IP-adres” wanneer ik mijn VPN-provider niet gebruik. Zoals u kunt zien, toont dit nauwkeurig mijn IP-adres, de naam van mijn internetprovider en de stad en staat die ik momenteel bezoek.

De tweede schermafbeelding, rechts, is gemaakt nadat ik mijn internetverbinding via de servers van mijn VPN-provider heb gerouteerd. Zoals je kunt zien, lijkt het erop dat ik honderden kilometers verderop ben, ergens in St. Louis, Missouri. Dat is een kwaliteit IP-maskering daar, mensen!

Als de IP-adrestest lekken vertoont, moet u controleren of uw VPN-service daadwerkelijk is geactiveerd en of u bent verbonden met de service. Voer de test opnieuw uit. Als u nog steeds een lek ziet, sluit u alles op uw computer of apparaat af, start u het apparaat opnieuw op, maakt u opnieuw verbinding met de VPN-service en probeert u de test opnieuw.

Als u nog steeds een lek ziet, neemt u contact op met de klantenondersteuning van uw VPN-provider, vraagt u of het probleem bij hun service ligt en vraagt u hen om hun systeem te controleren.

Als ze weigeren of het probleem niet kunnen verhelpen, sluit u uw account en vraagt u om terugbetaling. Probeer een andere VPN-provider.

Test # 2: de “DNS Lek” -test

Een ander belangrijk ding om te controleren tijdens het testen van uw VPN-verbinding zijn DNS-lekken.

Een DNS-lek is een probleem met een VPN-verbinding die leidt tot een verlies van online privacy vanwege het verzenden van DNS-query’s over onbeveiligde koppelingen in plaats van de VPN-verbinding.

Een DNS-vraag is wat er gebeurt wanneer u de naam van een website typt, zoals Facebook.com. Die naam wordt naar een DNS-server gestuurd, die die hostnaam omzet in een daadwerkelijk IP-adres, dat vervolgens wordt gebruikt om verbinding te maken met de gevraagde server.

Wanneer u via een VPN-verbinding met internet bent verbonden, is het van vitaal belang dat al uw verkeer, inclusief deze DNS-vragen, door de gecodeerde VPN-tunnel gaan, omdat onbeschermde DNS-onderzoeken uw online activiteit kunnen onthullen als ze “gelekt” zijn.

De eerste schermafbeelding hieronder is mijn gebruikelijke internetverbinding, zonder het voordeel van een VPN-verbinding. Ik gebruik OpenDNS als mijn DNS-server in plaats van de vaak onbetrouwbare DNS-servers van mijn ISP.

Zoals u ziet, toont dit dat al mijn DNS-verzoeken worden gerouteerd door de OpenDNS-servers.

In de onderstaande schermafbeelding ziet u hoe mijn query’s eruit zien wanneer deze via mijn VPN-provider worden verzonden. Zoals je kunt zien, is er geen overeenkomst met mijn onbeschermde verbindingsdetails in het vorige screenshot. Dat is wat we willen zien.

If your tests show DNS leaks, follow the same steps I laid out above for the IP Address Leaks Test.

Test # 3: test “P2P Torrent IP-adres” Test

Laten we eerlijk zijn: velen van jullie gaan een VPN-verbinding gebruiken voor P2P en torrenting. Hoewel een goede hoeveelheid P2P-bestandsdeling wordt gebruikt voor het peer-to-peer delen van perfect legale bestanden, zijn er die gebruikers die af en toe genieten van het downloaden van een bestand of twee die normaal niet beschikbaar zijn voor het publiek.

Deze mensen, mogelijk fans van een honkbalteam in Pittsburgh, zullen niet willen dat hun internetprovider of bepaalde auteursrechthouders van inhoud opmerken dat zij de inhoud downloaden via hun eigenlijke IP-adressen.

Laten we zeggen dat dit gedeelte voor die mensen is. Niet dat iemand dit artikel op dit specifieke moment leest …

Als u een P2P Torrent IP-adres test uitvoert, wordt het IP-adres weergegeven dat wordt gebruikt om een ​​bestand van een Torrent-bron te downloaden. Als u bent verbonden via uw VPN-app, moet de test het IP-adres van de server van uw VPN weergeven en niet die van uw lokale router bij uw internetprovider.

Voor deze test heb ik de Torrent-adresdetectiefunctie gebruikt op ipleak.net. U moet een beetje door het scherm in uw browser scrollen om het te vinden. Klik op de knop “Activeren” die u daar zult zien en volg de instructies op het scherm.

U kunt in de eerste schermafbeelding hieronder zien dat, tijdens het uitvoeren van de test zonder verbonden te zijn met mijn VPN, ik mijn huidige IP-adres laat zien. Als ik een illegale download zou uitvoeren (wat ik nooit zou doen, officiële Sony Pictures), zou ik het risico lopen ontdekt te worden door mijn ISP of de houder van het auteursrecht op inhoud.

In het volgende screenshot kun je zien wat de P2P Torrent IP-adrestest weergeeft wanneer ik een bestand via mijn verbinding met mijn VPN-provider doorbelast. Zoals je kunt zien, ben ik terug in St. Louis.
Misschien hebben de Pirates een roadgame in Busch Stadium?

Als er lekken verschijnen voor deze test, controleer dan de poorten die worden gebruikt voor de P2P-verbinding. Ze moeten overeenkomen met die gebruikt door uw VPN-service. Als dat niet het geval is, bekijkt u de instellingen van uw VPN-verbinding en controleert u of de instellingen correct zijn.

Als u nog steeds lekken ondervindt tijdens het testen, neemt u voor meer informatie contact op met de klantenondersteuning van uw VPN-provider. Als uw VPN-provider het probleem niet kan verhelpen of u vertelt dat ze P2P / torrenting niet officieel ondersteunen, annuleert u uw account en vraagt u een teruggave aan. Zoek vervolgens een VPN-provider die P2P-ondersteuning biedt.

Wat we hebben geleerd

We hebben nogal wat behandeld in dit artikel. Wie wist dat een (niet zo) simpel ding als een virtueel privénetwerk er zo veel achter zou hebben? Laten we eens kijken naar wat ik vandaag heb gedeeld

1. You Might Not Be Paranoid

Als je het gevoel hebt dat iemand je in de gaten houdt, is de kans groot dat ze dat zijn.
Recente acties in de Amerikaanse overheid hebben het voor uw internetserviceprovider eenvoudiger dan ooit gemaakt om uw online acties te controleren en de verzamelde informatie aan adverteerders te verkopen met winstoogmerk.

2. Nooit wifi zonder bescherming

Onbeschermde Wi-Fi-hotspots, zoals die in coffeeshops, hotels en dergelijke, zijn erg populair bij hackers die uw niet-versleutelde internetverbinding controleren in een poging waardevolle persoonlijke informatie van u te stelen.

3. Niet alle websites zijn beschikbaar in andere landen

Als u een internationale reiziger bent, is het mogelijk dat u geen toegang krijgt tot websites of andere online diensten van een ander land. Mogelijk vindt u ook dat de lokale overheid de toegang tot bepaalde sites en services beperkt.

4. Waarom een VPN een waardevol online hulpmiddel is

Een Virtual Private Network (VPN) kan u helpen alle bovenstaande problemen op te lossen. Het helpt uw gegevens veilig tegen nieuwsgierige blikken te beschermen via de gecodeerde verbinding en kan u ook helpen toegang te krijgen tot websites en services die normaal niet beschikbaar zijn in uw regio.

5. Selecteer een VPN-provider voorzichtig

Er zijn een aantal VPN-providers die service aanbieden. Bekijk de functies van de VPN-providers zorgvuldig. Het is ook een goed idee om online beoordelingen te lezen.

6. Test uw VPN om ervoor te zorgen dat u bent beschermd

Nadat u een beslissing hebt genomen over uw VPN-provider, voert u enkele tests uit om te controleren of uw VPN-verbinding correct is ingesteld en of uw verbinding (en persoonlijke gegevens) worden beschermd zoals wordt geadverteerd.

Een VPN is een waardevol wapen dat iedereen zou moeten hebben in zijn online arsenaal. Een VPN helpt u om uw internetverbinding te beschermen tegen bewaking, houdt uw online activiteiten in de war en biedt u toegang tot online-inhoud die anders misschien niet beschikbaar is.

Door een VPN te gebruiken, zult u gemoedsrust vinden wetende dat uw persoonlijke gegevens en online activiteiten niet te koop zijn voor de hoogste bieder, en u zult genieten van een rijkere, veiligere internetervaring.