Goose VPN Review

GooseVPN is een opkomend VPN dat een aantal veelbelovende functies biedt, ondanks dat de van dienst al sinds 2016 bestaat. De prestaties zijn redelijk indrukwekkend met fatsoenlijke snelheden op lokale verbindingen. Je kunt Netflix zonder problemen bekijken, maar helaas blijft BBC iPlayer geblokkeerd. Aangepaste apps zijn beschikbaar voor alle populaire platformen en u kunt de VPN op een onbeperkt aantal apparaten gelijktijdig gebruiken met hetzelfde account.

Onze score:   7,7

3.6/5
Opkomende VPN met veelbelovende functies. HD-streaming en 24/7 live chat-ondersteuning.
Snelheid
Snel bij normaal gebruik
Gebruiksvriendelijkheid
Apps beschikbaar voor veel platformen
Prijs
Verschillende abonnementen
Betrouwbaarheid
Minimaal logboekbeleid

Beste Prijs:
Speciale deal:
Klantenservice:
Geld terug garantie:

Apps:

€2.99 per maand
Bespaar 77% met 24-maandenplan
24/7 Live chathulp
30 dagen
Windows
Mac OSX
logo-ios
IOS
Android
linux-logo
Linux

Kenmerken

GooseVPN biedt een sterke codering en heeft onlangs een functie voor en kill-schakelaars geïntroduceerd om u te beschermen in geval van onverwachte drop-outs. Het log beleid is minimaal, waarbij alleen het individuele bandbreedtegebruik wordt verzameld om een hoog niveau van serverprestaties te behouden, maar we vinden het niet prettig dat ze ten onrechte adverteren als volledig ‘zero logs’. Klantenservice heeft een make-over gekregen en bevat nu 24/7 live chat en handige online bronnen.

Snelheid en betrouwbaarheid

GooseVPN was erg verschillend toen het op snelheid aankwam. Toen het snel was, was het erg snel, maar verder was het ongelooflijk middelmatig. Door verbinding te maken met vrijwel elke server in Europa krijg je snelheden die goed genoeg zijn voor bufferloze HD-streaming, maar de prestaties op meer verre servers waren niet zo veelbelovend en fluctueerden aanzienlijk van land tot land. Inconsistente uploads en hoge latencies maken het moeilijk voor ons om GooseVPN aan te bevelen aan gamers en torrenters, vooral omdat P2P-activiteit alleen is toegestaan op een handvol servers. GooseVPN presteert goed genoeg voor een geheel nieuwe aanbieder op de VPN-markt.

De downloadsnelheden op lokale verbindingen voldoen niet helemaal aan die van topleveranciers, maar ze zijn absoluut snel genoeg voor HD-streaming en bufferloze downloads van meerdere bestanden, met een piek van bijna 50 Mbps in Duitsland. Als je vanuit Europa contact maakt met de VS, kun je snelheden verwachten van rond de 23 Mbps, wat weer aan de langzamere kant ligt, maar zeker ruim voldoende voor de meeste dagelijkse gebruikers. De prestaties van langeafstandsverbindingen waren een beetje wisselvallig, met Australië met een zeer redelijke 17 Mbps (we testen vanuit Londen) en Hong Kong met minder indrukwekkende 8 Mbps.

We vonden dat latency onacceptabel hoog in het gehele servernetwerk en zelfs op verbindingen in dezelfde stad, de laagste die we hebben meegemaakt, was een redelijk laggy 14ms. Om deze reden moeten enthousiaste gamers duidelijk verder zoeken, vooral gezien het feit dat er aanbieders zijn met snelle ping-tijden van minder dan 1ms.

GooseVPN verbinden duurt langer dan we zouden willen, gemiddeld ongeveer 12 seconden per keer. Dit is niet ideaal, want gedurende deze periode kan uw echte IP-adres zichtbaar worden als u internet gebruikt, dus zorg ervoor dat u de VPN-killswitchfunctie activeert om uzelf tegen mogelijke lekkage te beschermen. Als je eenmaal aan de slag bent, hebben we de prestaties behoorlijk stabiel gevonden, op voorwaarde natuurlijk dat je een goede internetverbinding hebt.

Uploads zijn behoorlijk inconsistent, zelfs op lokale verbindingen, variërend van 18-68 Mbps in Europa. We ondervonden een behoorlijke 18 Mbps verbinding met de VS, maar het worstelde om 5 Mbps te bereiken op meer afstandsverbindingen, maar dit is te verwachten. Torrenting is toegestaan op een handvol servers, zorg er gewoon voor dat u de dichtstbijzijnde kiest voor de beste prestaties.

GooseVPN is absoluut niet in de buurt van onze topleveranciers als het gaat om snelheid, maar voor de meerderheid van de dagelijkse internetgebruikers zal het meer dan voldoende pittig zijn als lokaal verbinding wordt gemaakt. Degenen die een razendsnelle prestatie op internationale verbindingen nodig hebben, zullen elders moeten kijken, maar het is duidelijk dat GooseVPN potentieel heeft voor grote snelheden, en het is zeer waarschijnlijk alleen maar een kwestie van wachten tot ze iets meer als een provider zullen ontwikkelen.

Server locatie

wereld
27 Landen
stad
44 Steden
location
100+ IP adressen

Het servernetwerk van GooseVPN is nog steeds relatief klein op slechts 28 locaties, maar dit is te verwachten van een provider die nog maar een paar jaar bestaat. Er zijn GooseVPN-servers op de meeste populaire locaties, maar we adviseren om de serverlijst te controleren om te controleren of uw behoeften worden gedekt voordat u zich aanmeldt. Als dat niet het geval is, kunnen andere providers zoals HideMyAss! bieden tot 190 landen.

Zoals te verwachten, biedt GooseVPN niet een zeer groot aantal individuele IP-adressen, met slechts iets meer dan 100 daarvan die het hele netwerk vormen. Dit kan leiden tot servercongestie en daarom de prestaties tijdens piekuren verminderen, vooral op de speciale P2P / streaming-servers. We kunnen alleen maar aannemen dat dit aantal zal toenemen naarmate het servernetwerk na verloop van tijd groter wordt.

Het is goed om een keuze te zien uit zes verschillende Amerikaanse steden in een netwerk van deze omvang, evenals twee in het Verenigd Koninkrijk en Canada. Duitsland, Frankrijk, Nederland en Israël bieden ook servers op stadsniveau. We vinden dat er dekking is in Afrika, zij het in slechts één stad (Johannesburg). Er is overal in de wereld een redelijk goede spreiding, inclusief locaties zoals Chili, India, Israël en Singapore.

Streaming & Torrenting

GooseVPN zou een van de betrouwbaardere opties moeten zijn voor toegang tot streaming-sites vanwege de servers die zijn geoptimaliseerd voor HD-video, maar uit recente tests is gebleken dat populaire sites op de meeste servers worden geblokkeerd. Er zijn zeker betere providers die er zijn als streaming jouw prioriteit is.

Onze laatste tests bevestigden de toegang tot Netflix op een paar Amerikaanse streamingservers van GooseVPN, die kunnen worden geïdentificeerd door de kleine ‘play’-knop naast de servernaam. We moesten een paar testen voordat we er een vonden die werkte, maar toen het werkte, vonden we de videokwaliteit goed, zelfs als snelheden niet snel genoeg zijn om tegelijkertijd op meerdere apparaten te streamen. Na een gesprek met een lid van het klantenserviceteam, ontdekten we dat BBC iPlayer momenteel is geblokkeerd, hoewel ze in de nabije toekomst blijkbaar een oplossing voor dit probleem (en voor Netflix) hopen te hebben.

GooseVPN is een haalbare keuze voor torrenters en Kodi-gebruikers vanwege de servers die zijn geoptimaliseerd voor P2P-verkeer en privacyvriendelijk logboekbeleid, maar uploads zijn een beetje wisselvallig.

Kosten en prijs

GooseVPN biedt een aantal verschillende tariefplannen, zodat u er zeker van kunt zijn dat u er een vindt die bij u past. Elk van deze heeft dezelfde functies, maar hoe langer u zich aanmeldt, hoe minder u per maand betaalt.

Een enkele maand is de duurste optie voor € 12,99, wat absoluut aan de duurdere kant van de markt zit. U kunt de prijs verlagen tot € 4,99 per maand als u zich aan het 12-maandenplan verbindt. Er is ook een budgetoptie voor slechts € 2,99 per maand, maar dit is onderheven aan een datacap van 50 GB.

GooseVPN biedt zowel een royale 30 dagen gratis proefperiode als een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. De gratis proefversie geeft u onbeperkt toegang tot de volledige VPN-service, maar u moet uw betalingsgegevens opgeven voordat u zich aanmeldt. Dit betekent dat tenzij u eraan denkt om te annuleren vóór het einde van de proefperiode, u na 30 dagen automatisch wordt ‘geüpgraded’ naar een betaald account.

De geld-terug-garantie wordt geadverteerd als “geen vragen gesteld”, maar dit is niet echt het geval, omdat het onderhevig is aan een ongelooflijk gierig 100MB datagebruik cap. Dit betekent dat als u GooseVPN gebruikt voor meer dan het uitvoeren van een aantal snelheidstests, u deze limiet overschrijdt en daarom niet in aanmerking komt voor een terugbetaling. Gelukkig staat in het teruggavebeleid dat er als vuistregel restituties worden gegeven aan degenen die ‘aanhoudende onopgeloste technische problemen’ ondervinden, ongeacht hoeveel bandbreedte ze hebben gebruikt

Gratis trial periode

U kunt Goose VPN voor 30 dagen gratis uitproberen. Dit is een aantrekkelijke aanbieding mocht je overwegen de VPN service aan te schaffen. Dertig dagen is voldoende om te ontdekken of de software bij u past.

Klantenservice

GooseVPN belooft “tijdige ondersteuning van hoge kwaliteit”, wat veelbelovend lijkt, maar ze leveren niet echt het kwaliteitsaspect op. De kennisbasis is voldoende voor algemene veelgestelde vragen, maar is over het algemeen zeer beperkt, maar het is goed om te zien dat ze onlangs een aantal videozelfstudies hebben geïntroduceerd. We zijn ook geen grote fans van de lay-out van de ondersteuningssectie, want in plaats van dat je toegang hebt tot alle veelgestelde vragen in een vervolgkeuzemenu, moet je doorklikken naar een specifieke pagina voor elke pagina.

Goose is eindelijk op de hoogte van hun rivaliserende providers en biedt nu 24/7 livechat op hun site. Antwoorden waren heel pittig en behulpzaam zonder me te veel te hebben ingespeeld, en onze problemen werden binnen een paar minuten opgelost. Helaas laat hun e-mailondersteuning veel te wensen over, waarbij de ondersteuningsagent ons eenvoudigweg excuses aanbiedt en ons vertelt om opnieuw te proberen, wat niet ideaal was. Er is een telefoonnummer voor contact opgenomen op de ondersteuningspagina, maar Goose adviseert dat ze geen telefonische ondersteuning bieden, wat de vraag oproept waarom ze het nodig achtten om het te verstrekken. Er is ook de mogelijkheid om een ​​contactformulier op de website in te vullen, maar we vonden het een stuk sneller om alleen de livechat-faciliteit te gebruiken.

Privacy

Logboekregistratie

Het logbeleid van GooseVPN is ongeveer net zo dicht bij nul-logs als je kunt krijgen, terwijl je toch een goed niveau van serverprestaties behoudt. Het “traceert, verzamelt of bewaart geen informatie op de servers van het Goose VPN-servernetwerk”, inclusief uw oorspronkelijke IP-adres, uw gekozen VPN-server of wat u online doet.

De enige informatie die wordt verzameld, is “daadwerkelijk bandbreedtegebruik per gebruikersaccount”. Dit is om accounts met datalimieten te bewaken en om servercongestie tot een minimum te beperken. Toen we met het klantenserviceteam spraken, werden we ook geïnformeerd dat als een overheidsinstantie een GooseVPN-gebruiker van criminele activiteiten, zoals terrorisme, vermoedt, ze activiteitenlogboeken bij deze specifieke gebruiker kunnen bewaren. Dit lijkt alleen verstandig, maar we vinden het echt niet leuk dat Goose zichzelf als 100% geen boomstammen op de markt brengt als dit duidelijk niet het geval is.

Jurisdictie

GooseVPN is gevestigd in Rotterdam, Nederland, wat betekent dat het helaas onderhevig is aan invasieve rechtsgebieden in de VS en de EU en wetten voor het bewaren van gegevens. Gelukkig is hun minimale logboekregistratie beleid dat dit niet iets is om je zorgen over te maken, omdat zelfs als een derde partij je persoonlijke gegevens zou vragen, Goose niets persoonlijk identificeerbaar zou hebben om ze te tonen.

Conclusie, onze ervaring met Avast Secureline VPN

Wat we niet goed vinden
Wat we goed vinden

GooseVPN is een recente toevoeging aan de VPN-markt die een behoorlijk niveau van privacy en goede prestaties biedt voor dagelijkse internetgebruikers. Snelheden op lokale verbindingen zijn snel genoeg voor bufferloze streaming, maar diegenen die internationaal verbinding willen maken, moeten waarschijnlijk ergens anders kijken. Slechts een paar van de geoptimaliseerde streaming-servers werken momenteel om toegang te krijgen tot Netflix, maar BBC iPlayer blijft volledig geblokkeerd.

GooseVPN biedt sterke codering en een keuze aan VPN-protocollen, maar we misten echt de meer geavanceerde functies zoals split-tunneling of andere extra verduisteringstools. Gelukkig heeft een recente update een VPN-kill-switch geïntroduceerd, zodat je tenminste beschermd bent mocht je internetverbinding om welke reden dan ook afnemen. Een minimaal logboekenbeleid gaat een lange weg om het feit dat Goose zich in het privacy-onvriendelijke Nederland bevindt, te verzachten.

De software heeft een broodnodige make-over gekregen, maar het kan soms nog steeds onhandig zijn en het ontbreekt aan configureerbare instellingen. We willen dat je een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd met een enkel account kunt beschermen. Klantondersteuning is vrij eenvoudig, maar live chat is 24/7 beschikbaar om eenvoudige vragen te beantwoorden. Voor een provider die nog niet zo lang bestaat, waren we aangenaam verrast door GooseVPN en we verwachten dat het alleen maar beter wordt naarmate het gebruikersbestand groeit in de loop van de tijd.