Hoe Versleutel Je Je Internet Verkeer

Er zijn verschillende redenen waarom een gebruiker zijn internetverkeer zou willen versleutelen.

Een gebruiker kan zijn of haar browsers op internet eenvoudigweg willen verbergen; anderen willen mogelijk ervoor zorgen dat hun persoonlijke gegevens veilig blijven voor hackers. Weer anderen willen misschien hun online activiteiten verborgen houden voor netwerken voor het bijhouden van advertenties, de overheid of zelfs hun eigen internetprovider (ISP).

Wat de reden ook is waarom u uw internetverkeer versleuteld en veilig wilt houden voor observatie door derden, u zult blij zijn te weten dat het gemakkelijk is om uw online activiteiten in de wikkels te houden. Door gebruik te maken van een paar handige en eenvoudig te verkrijgen virtuele hulpmiddelen, kunnen gebruikers hun internetverkeer versleutelen.

Veel van de stappen die gebruikers kunnen nemen om zichzelf te beschermen tegen online tracking, zijn gratis, terwijl andere u een paar dollar kosten, hoewel u het rendement op de investering meer dan een mogelijke financiële investering rechtvaardigt.

Waarom zou u uw internetverkeer versleutelen?

Encryptie heeft alles te maken met het beschermen van uw online activiteiten en de bijbehorende persoonlijke en bedrijfsgerelateerde informatie voor derden, die graag uw online capriolen willen observeren, evenals uw login, bankieren, creditcard en andere persoonlijke informatie, waardoor ze u blind kunnen stelen.

Naast de slechteriken, word je geconfronteerd met overheidsinstanties over de hele wereld, waarvan de meeste beslist anti-privacy zijn en je activiteiten op internet willen volgen.

Alsof dat nog niet genoeg is, mogen internetproviders in de Verenigde Staten hun surfgedrag nu aan adverteerders verkopen, zodat ze gerichtere advertenties aan uw browser kunnen leveren.

Dit alles komt neer op een heleboel mensen die uw reisschema willen bijhouden wanneer u op de informatiesnelweg raakt. Gelukkig is het mogelijk om die indringende personen van je af te houden.

In dit artikel bespreken we de verschillende methoden die u kunt gebruiken om uw internetverbinding te versleutelen en uw activiteiten en informatie veilig en gezond te houden. We zullen ook enkele lavalampen bekijken, die, geloof het of niet, feitelijk worden gebruikt om ongeveer 10% van al het internetverkeer te versleutelen. Daarover later meer.

Hoe versleutel je je internetverkeer

Er is een grote verscheidenheid aan hulpmiddelen beschikbaar om u te helpen uw internetverkeer veilig te verbergen in een tunnel van codering.

Zoals ik eerder al zei, zijn de meeste van deze tools gratis, terwijl anderen je minder dan een paar kopjes koffie kosten bij je favoriete lokale cafeïnepusher. (Bovendien helpen ze je en je verbinding beschermen tegen de ongecodeerde Wi-Fi-hotspot van de pusher.)

In dit gedeelte bekijken we wat u kunt doen om uw internetverkeer te versleutelen, zowel thuis als onderweg. Bijna alles wat we hier bespreken, kan worden gebruikt om uw desktop- en mobiele apparaten te beschermen, evenals alle apparaten die op internet zijn aangesloten in uw huis of bedrijf.

Eerst bekijken we hoe u codering inschakelt voor uw thuis- of bedrijfs-wifi-netwerk. Vervolgens bespreken we hoe een VPN u kan helpen uw internetverbinding onder controle te houden. Uw webbrowser is een populaire manier voor hackers en anderen om uw online activiteiten bij te houden, dus bespreken we hoe u uw huidige browser kunt vergrendelen. Ten slotte bekijken we een browser die je tracks behandelt.

1. Versleuteling inschakelen voor uw wifi-netwerk

Als er een plek is waar we ons allemaal veilig moeten voelen, dan is dat binnen in ons eigen huis of op onze bedrijfslocatie. Niemand kijkt over je schouder en kijkt naar je online activiteiten en probeert je persoonlijke gegevens te stelen. Rechts?

Wel, dat hangt ervan af.

Als u geen wachtwoord hebt ingesteld om lid te worden van uw thuis- of zakelijke wifi-netwerk, is uw beveiligingsniveau alleen zo hoog als wanneer u in uw plaatselijke koffiewinkel zit, met behulp van hun gratis Wi-Fi-hotspot. Dat niveau is helemaal geen beveiliging.

Als u geen wachtwoord nodig hebt om lid te worden van uw Wi-Fi-netwerk, laat u het open voor iedereen binnen bereik, zodat zij uw online activiteiten kunnen verbinden en controleren en mogelijk de zwakke punten van uw verbonden apparaten kunnen misbruiken.

Plus, als je niet de moeite hebt genomen om een wachtwoord in te stellen voor je wifi-netwerk, durf ik te wedden dat je misschien het beheerderswachtwoord van je netwerk hebt ingesteld op de standaardinstelling. Dat is meer slecht nieuws.

Zodra u een nieuwe Wi-Fi-router installeert, moet u altijd onmiddellijk twee dingen doen.

Stel eerst een wachtwoord in dat vereist is om lid te worden van uw netwerk. Dit houdt onuitgenodigd schokken van het verbinden en bewaken van uw activiteiten.

Ten tweede, verander het standaard beheerderswachtwoord voor de router. Als u dat niet doet, kan een hacker gemakkelijk het standaardwachtwoord raden en uw thuisnetwerk overnemen. En om Martha Stewart te parafraseren: dat is nooit een goede zaak.

De stappen om een ​​Wi-Fi-wachtwoord in te stellen en het beheerderswachtwoord te wijzigen kunnen verschillen met het merk en het model van uw router. Als u de instructies voor het aanbrengen van deze wijzigingen bent kwijtgeraakt, bezoekt u de website van de fabrikant van uw router en kunt u de instructies daar vinden.

Terwijl u de website van uw router-maker bezoekt, controleert u of er een update beschikbaar is voor de firmware van uw router. Fabrikanten geven regelmatig updates vrij voor het dichten van beveiligingsgaten en andere problemen die mogelijk voorkomen in eerdere versies van de firmware van de router.

Merk op dat deze stap u niet beschermt tegen controle door uw ISP. Het is echter de eerste, basisstap die u zou moeten uitvoeren voor elk thuis- of bedrijfsnetwerk.

2. Gebruik een VPN

Een Virtual Private Network (VPN) is waarschijnlijk de beste manier om uw internetverkeer te coderen – al uw internetverkeer.

Een VPN omsluit uw internetverbinding in een coderingslaag. Dit voorkomt dat derden uw online reizen controleren. Hoewel ze u kunnen vertellen dat u bent verbonden met internet, kunnen ze niet aangeven welke websites of andere services u hebt bezocht.

Encryptie voorkomt ook dat de slechteriken uw inloggegevens stelen wanneer u de websites van uw bank, creditcardaanbieders of winkelsites zoals Amazon bezoekt terwijl u bent verbonden met een onbeveiligde Wi-Fi-hotspot. Onbeschermde hotspots kunnen die zijn in uw favoriete coffeeshop of uw Wi-Fi-thuisnetwerk (voordat u het in het laatste gedeelte hebt beveiligd).

Een VPN voegt ook een extra laag gecodeerde beveiliging toe aan een beveiligd wifi-netwerk, zodat uw internetprovider of vriendelijke overheidsfunctionaris u niet kan volgen terwijl u online bent.

Naast de coderingsmogelijkheden biedt een VPN ook een geweldige manier om toegang te krijgen tot inhoud die normaal niet beschikbaar is in uw regio.

Dit kan omvatten, maar is niet beperkt tot: inhoud voor het streamen van video en audio, evenals internationale gamecontent en -servers, die kunnen worden geblokkeerd vanwege geografische licentiebeperkingen.

Het kan ook websites en andere services bevatten die geblokkeerd kunnen zijn vanwege beperkingen die zijn ingesteld door onderdrukkende regeringen.

De manier waarop een VPN inhoudsversperringen helpt voorkomen, is door het voor de rest van de wereld te laten lijken dat u bent verbonden vanaf een andere locatie. Wanneer u verbinding maakt met de servers van uw VPN, kunt u een geografische locatie selecteren waarmee u verbinding lijkt te hebben. Deze nieuwe locatie kan een ander deel van uw land zijn, of een ander land geheel.

Voor meer informatie over Virtual Private Networks en alle online activiteiten die het zowel kan verbeteren als beschermen, bezoek de VPN-sectie van mijn website.

3. Overal HTTPS

Ik heb altijd het gevoel gehad dat het gebruik van een website die niet is beveiligd met een gecodeerde HTTPS-verbinding, zoals inloggen op de website van je bank terwijl je in een coffeeshop zit en opstaan ​​en naar het toilet gaan, waarbij je je laptop op de website laat inloggen .

Toegegeven, dat klinkt een beetje belachelijk, maar dat is het dichtstbijzijnde voorbeeld dat ik kan bedenken om een ​​niet-versleutelde website te gebruiken.

Gelukkig gebruiken de meeste websites waar u toegang kunt krijgen tot gevoelige persoonlijke informatie, zoals bank-, creditcard- of winkellocaties, HTTPS-codering om hun gebruikers te beschermen. Er zijn echter nog steeds genoeg websites die “naakt” worden uitgevoerd met een niet-versleutelde verbinding.

Een HTTPS-verbinding biedt een coderingslaag die de gegevens beschermt die naar de site zijn verzonden en die van de site zijn ontvangen. Dergelijke gegevens omvatten gebruikersnamen, wachtwoorden, creditcardnummers en andere informatie die u normaal niet zou willen delen met perfecte vreemden, of zelfs uw moeder.

Wanneer u een beveiligde website bezoekt, ziet u dat de URL in de adresbalk begint met ‘https: //’. Mogelijk ziet u ook een klein groen hangslot, zoals hieronder weergegeven (afhankelijk van welke browser u gebruikt) .

Hoewel sommige websites alleen HTTPS-bescherming bieden voor inlogpagina’s of hun betaalproces, biedt een goed ontworpen website (waarvan de makers zorgen voor uw privacy) HTTPS op hun hele site.

Gelukkig is er een manier voor gebruikers van Chrome, Firefox en Opera om websites te dwingen HTTPS-codering te gebruiken. De Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft een browserextensie ontwikkeld met de naam “HTTPS Everywhere”, die automatisch een HTTPS-verbinding inschakelt voor websites die HTTPS ondersteunen. Dit beschermt uw verbinding bij elke stap, niet alleen bij inlog- of uitcheckactiviteiten.

Opgemerkt moet worden dat de extensie problemen met sommige websites kan veroorzaken. Als de website problemen oplevert, kunnen gebruikers ervoor kiezen om gedwongen HTTPS voor die website uit te schakelen. Als u een dergelijke website tegenkomt, neem dan even de tijd om een bericht naar de ontwikkelaar te sturen en vraag hen de inconsistenties te verhelpen die de problemen veroorzaken.

Safari- en Internet Explorer-gebruikers zijn SOL (Simply Out of Luck) als het gaat om HTTPS Everywhere-ondersteuning voor hun browsers. Een onafhankelijk project heeft echter een IE-extensie ontwikkeld op basis van het HTTPS Everywhere-project. Zscaler Tools – HTTPS Everywhere voor Internet Explorer – is beschikbaar voor IE 6 tot 10.

De ontwikkeling van de extensie staat nog in de kinderschoenen, dus je zult waarschijnlijk problemen ondervinden als je het uitprobeert, dus houd daar rekening mee. Maar het is het proberen waard. Ga voor meer informatie naar de Zscaler-website.

4. Tor Browser

De Tor-browser is een handige manier om uw surfactiviteit op het web te versleutelen. De browser maakt gebruik van het Tor-netwerk (“The Onion Router”), dat bestaat uit een reeks door vrijwilligers bediende relay-verbindingen die worden gebruikt om de internetverbinding van een Tor-gebruiker te versleutelen en te anonimiseren.

Tor’s “onion routing” -methode voor het beschermen van uw browseractiviteit wordt zo genoemd vanwege de applicatielaag van de communicatieprotocolstapel, die kan worden beschreven als vergelijkbaar met de lagen van een ui. Gegevens worden verschillende keren versleuteld door het netwerk en onthullen nooit het oorspronkelijke IP-adres van de gebruiker.

De Tor Browser voorkomt effectief dat iemand uw online activiteit en uw huidige IP-adres bijhoudt. De browser is een populaire tool voor journalisten, maar ook voor activisten die verblijven in landen waar internetactiviteit nauwlettend wordt gevolgd en beperkt.

De verbinding van een Tor-gebruiker wordt rond het relais van het Tor-netwerk gestuiterd, waardoor de daadwerkelijke locatie van de gebruiker effectief wordt gemaskeerd. De onderstaande schermafbeelding van whatismyip.com geeft aan dat ik vanuit Frankrijk verbinding maak met internet, terwijl mijn werkelijke locatie in het zuidoosten van de Verenigde Staten ligt.

Houd er rekening mee dat de Tor Browser een geweldige manier is om uw internetactiviteit te anonimiseren en te coderen, maar dat deze alleen de activiteit binnen de Tor Browser anonimiseert. Alle andere internetgerelateerde activiteiten op uw computer of mobiele apparaat worden nog steeds op de gebruikelijke, volledig traceerbare manier gerouteerd.

De Tor-browser is geen goede kandidaat om je dagelijkse browser voor het stuurprogramma te zijn, omdat het een aanzienlijk tragere online-ervaring biedt dan andere browsers. Dit is het gevolg van de relay-methode die wordt gebruikt om uw Tor-verkeer te anonimiseren en te coderen. U wilt dus nog steeds een standaardbrowser zoals Chrome of Firefox gebruiken om onlineactiviteiten te gebruiken die niet van cruciaal belang zijn voor de beveiliging.

Deze browser geeft gebruikers ook toegang tot de gevaarlijkere delen van het web, door velen aangeduid als het “donkere web”, wat zou kunnen leiden tot meer ontmoetingen dan normaal met malware en andere online gevaren. Zorg dus voor veilig browsen.

Ga naar de Tor Project-website voor meer informatie over de Tor-browser of om de browser te downloaden.

Action Steps

Zoals we in dit artikel hebben gezien, is het een goed idee om zoveel mogelijk van uw internetactiviteiten te coderen als mogelijk is. Hoewel het enkele ogenblikken kan duren om een ​​aantal van de beschermingen in te stellen die we hebben besproken, is de tijd die het kost een stevige investering in het beschermen van uw online anonimiteit.

1. Versleuteling inschakelen voor uw lokale wifi-netwerk

Wanneer u uw router voor thuisgebruik of voor kleine bedrijven uit de verpakking haalt, is er hoogstwaarschijnlijk geen wachtwoordbeveiliging (codering) ingeschakeld. Wanneer u uw nieuwe router instelt, moet u onmiddellijk de wachtwoordbeveiliging van de router inschakelen.

Als een netwerkwachtwoord is ingeschakeld, kan niemand zonder uw wachtwoord deelnemen aan uw thuis- of bedrijfsnetwerk. Hierdoor blijven uw activiteiten op het netwerk beschermd voor monitoring door buitenstaanders.

2. Gebruik een VPN

Dit is vooral belangrijk voor gebruikers van computers en mobiele apparaten die regelmatig verbinding maken met internet via hun favoriete koffiehuis of de onbeschermde wifi-hotspots van het hotel.

Een VPN omsluit uw internetverbinding in een laagje versleuteling, zodat al uw internetactiviteiten veilig blijven voor nieuwsgierige ogen van hackers, de overheid of zelfs uw eigen ISP. Een VPN kan ook de toegang tot geblokkeerde inhoud op internet ontsluiten, dus het is gewoon een goede algemene investering.

3. Gebruik HTTPS overal

Door de HTTPS Everywhere-extensie te gebruiken voor uw Chrome-, Firefox- of Opera-browser, kunt u compatibele websites dwingen om het gecodeerde HTTPS-protocol te gebruiken om met uw browser te communiceren. Dit beschermt alle informatie die u mogelijk verzendt of ontvangt naar websites, en beschermt deze tegen personen die graag uw persoonlijke en bankgegevens willen stelen.

4. Gebruik de Tor-browser

De Tor-browser gebruikt een reeks relais om uw browserverkeer te anonimiseren en te coderen. Dit voorkomt dat anderen uw internetbrowserreizen volgen en volgen.