Wat Is De Beste Password Manager App Van 2022?

Eens, was het gemakkelijk om uw logins en wachtwoorden te herinneren. Je had maar een paar accounts om te onthouden, en je had voor ze allemaal simpelweg hetzelfde wachtwoord gebruikt. (Geef het toe, je weet dat je het gedaan hebt.)

Maar nu heb je miljoenen wachtwoorden om te onthouden – en als je een verstandige gebruiker bent, zijn ze allemaal anders.

Hoe kunt u al die wachtwoorden herinneren?

Een van de meest essentiële apps voor internetgebruikers: de Wachtwoordmanager App

Hoe wachtwoordmanagers werken

Wachtwoordmanagers zijn apps die zijn ontworpen om uw aanmeldings- en wachtwoordgegevens veilig op te slaan en deze automatisch beschikbaar te maken wanneer het tijd is om in te loggen op een online account.

Alle informatie die in een wachtwoordbeheerder is opgeslagen, wordt beschermd door een laag AES-256-codering volgens de industriestandaard, zodat alles wordt beschermd tegen nieuwsgierige blikken van degenen die graag hun slijmerige pootjes bij uw info willen hebben.

Hoewel het hoofddoel van elke wachtwoordbeheerder is om wachtwoorden te beheren, bieden veel van de wachtwoord-apps van dit moment andere functies. Veel apps bieden veilige opslag van aantekeningen, wachtwoordgeneratie (zelfs die nodig zijn voor tweefactorauthenticatie) en nog veel meer.

In dit artikel bekijken we drie van de belangrijkste wachtwoordmanagers die beschikbaar zijn voor Windows- en Mac-gebruikers. Alle apps die we bespreken zijn ook beschikbaar op de iOS- en Android-platforms, waardoor ze allemaal goede opties zijn voor gebruikers die op meerdere platforms werken.

Beste Wachtwoordmanager App

1. 1Password

AgileBits ‘1Password bestaat al een tijdje, en is als zodanig uitgegroeid van een redelijk capabele app voor wachtwoordbeheer tot een app die je creditcardgegevens, bonnen en gecodeerde notities kan opslaan.

De app biedt ook de mogelijkheid om dag en nacht beveiligingswaarschuwingen te ontvangen om u te laten weten of websites of services die u gebruikt, zijn geschonden. Alles wordt opgeslagen op uw computer of mobiele apparaat met behulp van sterke AES-256-codering.

Naast het opslaan van wachtwoorden kan 1Password automatisch sterke wachtwoorden genereren en opslaan voor later gebruik. Het biedt plug-ins voor de meeste populaire browsers, waarmee gebruikers automatisch aanmeldingsgegevens kunnen invullen met een muisklik.

Naast Windows- en Mac-pc’s is 1Password beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Alle versleutelde informatie kan via de cloud worden gesynchroniseerd tussen uw computers en mobiele apparaten. Ook leuk is de mogelijkheid om wachtwoorden te ontgrendelen met je vingerafdruk op compatibele computers en mobiele apparaten.

Een groot aantal iOS-apps biedt nu de mogelijkheid om 1Password te gebruiken om in te loggen bij de apps. De iPhone-versie van de app bevat ook een Apple Watch-app, waarmee gebruikers favoriete wachtwoorden en andere informatie kunnen bekijken zonder hun iPhone uit hun zak te halen.

1Password is een gratis download en je krijgt 30 dagen om alle premium functies gratis te proberen. Daarna krijg je $ 2,99 per maand, gefactureerd per jaar. Hiermee kunt u 1Password gebruiken op elk compatibel apparaat waarvan u de eigenaar bent.

De ontwikkelaar biedt ook een gezinsabonnement waarmee maximaal 5 gebruikers de app op al hun apparaten kunnen gebruiken. Het familieschema is $ 4,99 per maand, jaarlijks gefactureerd.

Ga naar de 1Password-website voor meer informatie over 1Password.

2. Dashlane

Dashlane is een andere populaire wachtwoordbeheerder, die beschikbaar is voor de Windows-, Mac-, iOS- en Android-platforms.

Deze app is ook een beetje een alleskunner, met wachtwoordbeheer, het genereren van wachtwoorden en een digitale portemonnee om creditcardgegevens en andere informatie in op te slaan. Alle informatie wordt beschermd door AES-256-codering.

De Dashlane-app voor Windows- en Mac-computers biedt de mogelijkheid om inlog- en wachtwoordinformatie te gebruiken wanneer u op internet aan het surfen bent. Het biedt browser-plug-ins voor de meeste populaire browsers op beide platforms.

Net als 1Password ontvangen gebruikers beveiligingsmeldingen wanneer websites of andere webservices te maken krijgen met een beveiligingslek, zodat gebruikers weten dat ze hun wachtwoord voor de betreffende site moeten wijzigen.

Bovendien kan Dashlane sterke, veilige wachtwoorden on the fly genereren, waardoor u uw login eenvoudig kunt beveiligen zonder uw hersenen te belasten om als ‘wachtwoord’ iets anders dan ‘P @ $$ w $ rD’ te verzinnen. Wachtwoorden kunnen ook met een paar klikken automatisch worden gewijzigd.

Alle wachtwoorden en andere gecodeerde informatie worden met elk apparaat en elke computer via de cloud gesynchroniseerd, waardoor u eenvoudig de nieuwste wachtwoorden en andere waardevolle informatie bij de hand hebt.

Dashlane zegt dat niemand, zelfs niet het bedrijf zelf, toegang heeft tot uw gegevens zonder uw hoofdwachtwoord te kennen. Dit zou elke computergebruiker een beetje veiliger moeten maken in deze dagen van hackers en regeringen moeten elke beweging controleren die we maken.

De Dashlane-app is gratis beschikbaar op elk platform en omvat een proefversie van 30 dagen van het Dashlane premium serviceplan.

Hoewel u met het gratis serviceniveau nog steeds een onbeperkt aantal wachtwoorden en andere gegevens op uw apparaat kunt opslaan en beveiligingswaarschuwingen kunt ontvangen, biedt het Premium-abonnement synchronisatie tussen elk apparaat, beveiligde accountback-up, VIP-ondersteuning en tweefactorauthenticatie . Het Dashlane Premium-abonnement is $ 3,33 per maand, jaarlijks gefactureerd.

Ga naar de Dashlane-website voor meer informatie over Dashlane.

3. LastPass 4.0 Premium

LastPass, misschien wel de bekendste die er bestaat.

LastPass biedt bijna identieke functies als 1Password en Dashlane, die ook een gratis en betaald serviceniveau bieden. De app is beschikbaar op de Windows-, Mac-, iOS- en Android-platforms. Bovendien biedt het browser-extensies voor Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer en Opera op macOS, Windows en Linux.

LastPass bevat een beetje meer over zijn gratis serviceniveau dan zijn concurrenten, inclusief toegang op alle apparaten, de mogelijkheid om wachtwoorden op te slaan en automatisch te vullen, een wachtwoordgenerator, beveiligde opslag van notities en tweefactorauthenticatie.

Als je bereid bent om voor $ 1 per maand te betalen (jaarlijks betaald), krijg je nog een aantal handige functies, zoals een gedeelde gezinsmap voor maximaal 5 gebruikers, technische ondersteuning met prioriteit, wachtwoorden voor applicaties, desktopvingerafdruk-ID en 1 GB van gecodeerde cloudopslag.

Het bedrijf biedt ook zakelijke team- en bedrijfsniveaus.

De LastPass mobiele app biedt gebruikers de mogelijkheid om formulieren automatisch in te vullen in zowel de Chrome- als Safari-browsers, of gebruikers kunnen gebruikmaken van de ingebouwde, beveiligde browser van de app. LastPass biedt ook app-logins die lijken op die van 1Password.

Ga naar de LastPass-website voor meer informatie over de LastPass-app voor wachtwoordbeheer.

Slotwoord

Gebruikers van computers of mobiele apparaten die op zoek zijn naar een eenvoudige maar veilige manier om hun wachtwoorden te beheren, doen er goed aan om een van de apps te kiezen die we in dit artikel hebben bekeken. Maar zoals de meesten van ons heb ik de neiging om een favoriet te zijn uit het populaire trio van apps.

1Password is mijn go-to-app voor wachtwoordbeheer sinds ik mijn eerste Mac en iPhone kocht. De mogelijkheid om mijn wachtwoorden gesynchroniseerd te houden met al mijn apparaten, evenals de mogelijkheid om belangrijke informatie op te slaan en automatisch in te loggen bij een aantal van de apps die ik dagelijks gebruik, is de juiste keuze voor mij.

Ik moet toegeven dat ik een paar jaar geleden zowel de Mac- als de iOS-versie heb gekocht, voordat ze overstapten naar het abonnementsmodel. Echter, het gebruiksgemak van beide versies, evenals de uitstekende ondersteuning aangeboden door ontwikkelaar AgileBits, heeft me als 1Password-gebruiker voor het leven opgesloten en ik zou 1Password ten zeerste aanbevelen aan elke computer of gebruiker van een mobiel apparaat.