Hoe Deblokkeer Je Instagram Op School?

Wat de hel? “Instagram app kan overzicht niet vernieuwen?

UGH! Het Wi-Fi-netwerk van de school is opnieuw geblokkeerd!

Scholen blokkeren vaak de toegang tot Instagram en vergelijkbare sites als gevolg van zorgen over online pesten. Ze maken zich ook zorgen over studenten die hun aandacht afleiden van hun studie.

Naast scholen blokkeren ouders, bedrijven en zelfs hele landen het gebruik van Instagram.

Redenen kunnen variëren van bezorgdheid over het delen van ongepast materiaal en het afleiden van werknemers van hun werk, tot de angst dat burgers een glimp kunnen opvangen van hoe het leven in democratische landen echt is.

Ik laat aan de schoolambtenaren, ouders, HR-afdelingen en regeringen van de wereld over om de morele en juridische aspecten van het blokkeren van websites en diensten te bespreken.

In plaats daarvan deel ik manieren om de methoden te omzeilen die mensen gebruiken om je vrije expressie te blokkeren.

Wie blokkeert Instagram

Hoewel de technieken die worden gebruikt om de toegang tot een website of online service te blokkeren, kunnen variëren, is het enige wat ze doen: bepalen welke delen van het internet mensen die verbinding maken met het netwerk toegang kunnen krijgen.

De meeste routers, of het nu gaat om apparatuur in huis- of commercieel niveau, bieden de mogelijkheid om de toegang tot websites te regelen. Veel van de routers van vandaag bieden een eenvoudig te gebruiken interface die het blokkeren van websites en online services mogelijk maakt, hetzij door een IP-adres of URL.

Met slechts een paar klikken met je muis kan elke website onmiddellijk worden geblokkeerd.

Er zijn een paar manieren om dergelijke blokkering te omzeilen en ik deel deze methoden met je. Wat ik je laat zien, zou moeten werken voor andere websites die regelmatig geblokkeerd worden, zoals Facebook, Twitter, Snapchat, YouTube en andere populaire websites.

1. Deblokkeer Instagram met een proxyserver

Website blokkeren op domeinnaam is gemakkelijk te omzeilen door een proxyserver te gebruiken.

Een proxyserver is een computer die zich in het midden van een internetverbinding bevindt, waarbij verzoeken om informatie van een clientcomputer of -apparaat worden genomen en naar de beoogde bestemming worden verzonden, in dit geval Instagram. Vervolgens ontvangt het de gevraagde informatie en bezorgt deze aan de aanvrager.

Omdat de proxyserver zich niet op een geblokkeerd domein of IP-adres bevindt, kan deze de informatie uit een geblokkeerd domein of IP-adres halen en deze aan de clientcomputer of het apparaat leveren. De firewall die aanvragen naar bepaalde websites blokkeert, blokkeert geen verzoek aan de proxy, omdat deze niet in de lijst met “slechte domeinen” staat.

Hoewel er op moet worden gewezen dat een proxyserver uw internetverbinding definitief kan vertragen, is de snelheid voldoende om foto’s en korte video’s af te leveren, zoals te vinden op Instagram.

Het is mogelijk dat er een firewall is ingesteld om bepaalde proxyservers te blokkeren, dus misschien moet je er een paar uitproberen voordat je er een vindt die werkt. Maar over het algemeen zou je succes moeten hebben bij het omzeilen van de geblokkeerde adressen die in de firewall zijn geprogrammeerd.

Instagram is echter een ongewoon geval. Hoewel ik door andere berichten op internet was gaan geloven dat je via bijna elke proxyserver toegang kon krijgen tot Instagram, lukte mij het niet. De meeste pogingen van mij om toegang te krijgen tot de website voor het delen van foto’s, kreeg ik een leeg scherm.

Ik kon echter één proxyserver vinden die succes bood. De verbinding verliep vreselijk langzaam, maar ik kreeg toegang tot Instagram. De server was: “Proxyserver.” Het kan morgen niet meer werken, dus geen garanties.

Opmerking: ik heb toegang gekregen tot sociale netwerksites die soms worden geblokkeerd door scholen, werkgevers en overheden, zoals Facebook, Imgur, YouTube, Reddit en Google via een proxyserver. Dus, als een van die sites in je favoriete lijst staat, probeer dan een proxyserver.

Hoewel proxy-servers kunnen werken en niet werken als het gaat om het deblokkeren van Instagram, hebben ze het voordeel dat ze in een browser op elke computer kunnen worden gebruikt, zelfs als je geen eigen software mag installeren, zoals het geval is op scholen, bibliotheken en op veel werkplekken.

2. Deblokkeer Instagram met Tor Browser

Een bijzonder handige manier om een website te deblokkeren is om de Tor Browser te gebruiken. De Tor-browser is een gratis browser die is gebouwd op het Firefox-browserplatform dat elke internetverbinding uitvoert via een reeks schakels die over de hele wereld zijn verbonden.

Wanneer een Tor-gebruiker een website opvraagt, stuurt hij de aanvraag door naar een relay waar de website niet is geblokkeerd. Het is een populaire tool voor vrijheid online geworden, die wordt gebruikt door vrijheidsgezinde personen in talloze landen waar de overheid de internetverbindingen van hun burgers afkeurt.

Om de Tor Browser te installeren, bezoekt je de Tor-website en downloadt je het installatiebestand voor je computer. (Versies van de Tor-browser zijn ook beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten in hun respectieve app-winkels.)

Wanneer je Instagram of een andere geblokkeerde website wilt bezoeken, laad dan gewoon de Tor Browser en voer de URL van de geblokkeerde site in en druk op Enter. De website wordt nu geladen en je kunt er op uw gemak doorheen bladeren.

Opmerking: browsen op websites via de Tor Browser verloopt langzamer dan u gewend bent met uw dagelijkse driverbrowser. Dat komt omdat de verbinding wordt gerouteerd door een reeks virtuele tunnels in een netwerk over de hele wereld. Anonimiteit kost tijd.

De Tor Browser heeft ook het voordeel dat hij klein genoeg is om zelfs op de kleinste USB-flashdrive te passen, waardoor het een perfecte app is om mee te nemen voor gebruik op computers waar je misschien geen apps mag installeren. Daarover later meer.

3. Deblokkeer Instagram met een VPN

Een van mijn favoriete manieren om internetonderdrukking te bestrijden – of het nu overheids-, academische of ouderlijketoezicht – is om toegang te krijgen tot het web via een Virtual Private Network (VPN).

Er zijn tegenwoordig veel fijne VPN-providers beschikbaar en deze bieden een uitstekende manier om geblokkeerde inhoud te openen. Ze bieden ook bescherming voor al uw persoonlijke gegevens vanwege de codering (encryptie) die wordt gebruikt om gebruikersactiviteit te verbergen tijdens het gebruik van een VPN.

Een VPN maakt een gecodeerde tunnel tussen u en de servers van een VPN-provider. De gecodeerde tunnel beschermt uw activiteit op het gebied van surfen tegen nieuwsgierige blikken door deze te coderen en de mogelijkheid te blokkeren om te ontdekken waar de eindbestemming zich op internet bevindt.

De gecodeerde tunnel van de VPN betekent dat als een website zoals Instagram is geblokkeerd, je deze nog steeds kunt bereiken omdat de blokkerende firewall niet kan zien waar je verbinding mee maakt.

Er zijn talloze VPN-providers in de buurt die uitstekende service kunnen bieden en ik heb ze bijna allemaal geprobeerd. Van alle VPN’s die ik heb geprobeerd, vallen er 3 op door gebruiksgemak, waarde en prestaties.

#1 ExpressVPN

ExpressVPN biedt een eenvoudig te gebruiken app die snelle verbindingen biedt. Het is de meest betrouwbare VPN die ik ooit heb gebruikt. Ik heb het gebruikt om internetbeperkingen te omzeilen die zijn vastgelegd door communistische regeringen, dus ik ben er vrij zeker van dat het je kan helpen de netwerkbeheerder van je school te slim af te zijn.

ExpressVPN-klantenondersteuning is ongeëvenaard en is altijd beschikbaar om te helpen als je problemen tegenkomt. Hoewel wat we in dit artikel proberen te bereiken niet echt een topgeheime missie is, stelt het mij toch gerust dat ExpressVPN hoogwaardige versleuteling biedt op al zijn VPN-verbindingen.

De abonnementen van ExpressVPN zijn redelijk geprijsd op $ 12,95 per maand (€ 11,- ), $ 59,95 (€ 52,- ) voor 6 maanden en $ 99,95 (€ 87,- ) voor 12 maanden. Ze bieden een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Bezoek ExpressVPN