Wat Is De Beste Cloud Opslag Service Van 2022?

Met cloudopslag kunnen gebruikers een kopie van hun bestanden op een onlinestation bewaren, waardoor toegang tot de documenten mogelijk is overal waar een internetverbinding beschikbaar is.

Het fungeert ook als een back-up van soorten in het geval een lokale kopie verloren of beschadigd is. De meeste cloudopslagservices bieden automatische bestandssynchronisatie, zodat wanneer een lokaal bestand wordt bewerkt of gewijzigd, de kopie “in de cloud” ook wordt bijgewerkt.

De meeste cloudopslagservices bieden apps of webinterfaces, waardoor u eenvoudig toegang hebt tot uw bestanden, ongeacht waar u zich bevindt. Voor straatmuzikanten zoals ikzelf, maakt dit het gemakkelijk, ongeacht welke computer of apparaat ik gebruik.

Cloudopslagproviders hebben een groot aantal servers verspreid over de hele wereld, waardoor de veiligheid van uw gegevens wordt gewaarborgd vanwege redundantie. Omdat uw gegevens niet op slechts één schijf worden opgeslagen, zoals op uw computer of andere elektronische apparaten, loopt deze geen gevaar als er een probleem is met de vaste schijf.

Voordelen van cloudopslag zijn onder andere:

  • Gegevensbescherming
  • Toegang tot gegevens overal waar een internetverbinding is
  • Kosten efficiëntie
  • Minder afhankelijk van faalgevoelige lokale hardware
  • Eenvoudig bestanden delen met collega’s en klanten
  • Geen onderhouds- of vervangingskosten voor hardware

Hoewel cloudopslag algemeen beschikbaar is, varieert de prijs voor de service enorm, net als de hoeveelheid opslagruimte die u krijgt voor uw zuurverdiende dollar.

vBoxx, de beste 100% Nederlandse cloud opslag

Met de 100% Nederlandse cloud opslag vBoxxCloud kan je op een eenvoudige manier bestanden opslaan en delen. Het grote verschil met andere cloudaanbieders is dat de focus van vBoxxCloud ligt op het bieden van persoonlijke ondersteuning. Iedere klant wordt geholpen met het opzetten, migreren en onderhouden van een veilige cloudomgeving.

Of je nu een Windows, Mac, Android en iOS apparaat hebt, de bestanden in de cloud zijn direct beschikbaar in een folder op je apparaat.

Omdat vBoxxCloud 100% Nederlands is garanderen zij dat het goed zit met de privacy. Alle data wordt alleen opgeslagen in Nederlandse datacenters, zijn ze AVG-ready en kan iedere klant een verwerkersovereenkomst tekenen.

Ga naar gratis proefversie VboxxCloud

Best Cloud Opslag Diensten

In dit artikel zal ik informatie met u delen over de top 3 cloudopslagservices en wat zij bieden.

Alle 3 bieden gratis serviceniveaus en betaalde niveaus, die meestal extra services bevatten. Ik zal de kenmerken van elk bekijken

1. Dropbox

Dropbox is, naar mijn bescheiden mening, de gemakkelijkst te gebruiken cloudopslagdienst die vandaag beschikbaar is.

Naast goede basisopslag van cloudbestanden biedt de service ook gegevenssynchronisatie. Alles dat is opgeslagen in de Dropbox-map op uw computer of mobiele apparaat, wordt automatisch opgeslagen in uw Dropbox-cloudstation.

Dropbox is beschikbaar voor de platforms Windows Desktop, macOS, Linux, iOS, Android, Kindle Fire en Windows Phone en Tablet.

Zodra de app op een computer of mobiel apparaat is geïnstalleerd, zijn al uw bestanden die zijn opgeslagen in Dropbox beschikbaar voor die computer of dat apparaat. Dit maakt het gemakkelijk om altijd de nieuwste versies van bestanden direct toegankelijk te hebben.

Veel gebruikers denken dat cloudopslag hetzelfde is als cloudback-up. Hoewel er overeenkomsten zijn, zou Dropbox nooit moeten worden gebruikt in plaats van een daadwerkelijke back-up op de harde schijf. Dropbox en de andere cloudopslagoplossingen die we zullen bekijken, zijn bedoeld om uw bestanden beschikbaar te maken overal waar er een internetverbinding is.

Een ander voordeel van Dropbox is dat de service een API biedt voor ontwikkelaars om Dropbox-compatibiliteit in hun apps op te nemen. Dit heeft geleid tot een groot aantal desktop- en mobiele apps met een Dropbox-synchronisatiefunctie in hun apps.

Dropbox biedt een gratis basisabonnementsniveau, waarmee je 2 GB aan cloud-opslagruimte hebt. Een “Dropbox Plus” -plan is ook beschikbaar, met 1 TB cloudopslag voor € 9,99 per maand, of € 8,25 per maand als u ervoor kiest om voor een jaar aan service te betalen.

Je kunt ook extra Dropbox-opslagruimte gratis blokkeren door je vrienden naar de service te verwijzen. Voor elke vriend die Dropbox op uw verwijzing probeert, krijgt u extra 500 MB opslagruimte. U kunt maximaal 16 GB aan cloudopslag via verwijzingen ophalen.

Zakelijke gebruikers kunnen zich abonneren op plannen die ergens tussen 2 TB en “u beslist” hoeveelheden cloudopslag aanbieden voor € 15 per gebruiker en hoger. Prijzen voor aangepaste hoeveelheden opslag variëren afhankelijk van hoeveel opslagruimte nodig is.

Ga naar de Dropbox-website voor meer informatie over Dropbox.

2. Microsoft OneDrive

OneDrive is de cloudopslagservice van Microsoft. Nogmaals, het is niet echt bedoeld om een back-up te maken van je computer of mobiel apparaat, maar biedt toegang tot je bestanden, ongeacht waar je bent of welk apparaat je gebruikt.

OneDrive werkt op dezelfde manier als Dropbox, als u een synchronisatiemap selecteert en wijzigingen in de inhoud van die map worden aangebracht, worden de wijzigingen geüpload naar de cloud.

Als u Microsoft Office op uw Windows-pc, Mac, iOS, Android of Windows Mobile-apparaat gebruikt, hebt u al toegang tot OneDrive, of u het nu weet of niet. Microsoft biedt tot 5 TB aan OneDrive cloudopslag met hun “persoonlijke” Office 365-abonnementen. Dit maakt het bijna een no-brainer voor Office-gebruikers.

Microsoft biedt OneDrive-abonnementen voor opslag, inclusief een eenvoudig gratis 5 GB-abonnement en een € 1,99 per maand 50 GB-abonnement.

De firma Redmond biedt ook bedrijfsplannen, beschikbaar in versies die alleen beschikbaar zijn, of die worden meegeleverd met Office 365-abonnementen. Plannen variëren van € 60 / jaar per gebruiker voor 1 TB per gebruikersopslag, tot een € 150 / jaar per gebruikersbijdrage voor 1 TB per gebruikersopslag en een abonnement op Office 365.

Ga voor meer informatie naar de Microsoft OneDrive-website.

3.Google Drive

Google Drive komt langs voor de rit met uw Google-login. Dat is dezelfde die u gebruikt om toegang tot uw Gmail-account te krijgen en bijna overal op internet in te loggen. (U realiseert zich wel dat Google u bijhoudt wanneer u dat doet, toch? Maar dat is een onderwerp voor een ander artikel.)

Google Drive biedt een 15 GB opslagruimte gratis en je kunt betalen om je opslag te upgraden. 100 GB aan opslagruimte is beschikbaar voor € 1,99 per maand of € 19,99 per jaar. Een deel van de Google-cloud van 1 TB kost u € 9,99 per maand of € 99,99 per jaar.

Google Drive werkt ongeveer zoals Dropbox en OneDrive doordat je hun app installeert en een map op de harde schijf instelt als je synchronisatiemap. Alle wijzigingen in deze map of de bestanden erin worden geüpload naar uw Google Drive in de cloud.

Google-gebruikers die gebruikmaken van Gmail, Google Foto’s, Google Documenten of de G Suite-apps voor kantoorproductiviteit van Google, kunnen ook bijlagen, documenten, foto’s en andere soorten bestanden opslaan op hun Google Drive voor eenvoudige toegang en delen.

Kopers van een van de op Google Chromebook gekoppelde budgetlaptops van Google krijgen twee jaar lang 100 GB aan gratis opslagruimte wanneer ze een nieuwe Chromebook aanschaffen.

Ga voor meer informatie naar de Google Drive-website.

Synchronisatie voltooid

Hoewel een van deze drie cloudopslagoplossingen u een goedkope methode biedt om uw bestanden veilig op te slaan vanaf elke locatie met een internetverbinding, vind ik degene die ik het leukst en het meest gebruik Google Drive is.

Naar mijn mening is Google Drive de beste algemene opslagoplossing, vooral voor gebruikers die zowel op hun computer als op mobiele apparaten werken.

Google Drive is met name handig voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om documenten met collega’s en klanten te delen, en ze zelfs in staat stellen om wijzigingen aan te brengen als dat nodig is. Ik maak ook gebruik van hun Foto’s-app, omdat ik de iCloud-opslag die bij mijn iPhone werd geleverd niet echt vertrouw.