Avast Secureline VPN Review

Avast Secureline VPN is niet de meest populaire VPN-service op de markt, maar heeft wel het voordeel dat het afkomstig is van een bedrijf dat bekend staat om zijn uitstekende online beveiligingssoftware. Veel tevreden gebruikers van de gratis antivirussoftware hebben deze toevoeging aan de Avast-familie verwelkomd. Als u wilt weten of het aan de verwachtingen heeft voldaan, kijk dan eens naar deze gedetailleerde Avast Secureline VPN-beoordeling.

Onze score:   7,3

3.2/5

Een Veilige VPN dat betrouwbare prestaties biedt. Gebruiksvriendelijke apps maar helaas een matige klantenondersteuning.

Snelheid
Snel bij normaal gebruik
Gebruiksvriendelijkheid
Apps beschikbaar voor veel platformen
Prijs
Verschillende abonnementen
Betrouwbaarheid
Minimaal logboekbeleid

Beste Prijs:
Speciale deal:
Klantenservice:

Apps:

€4.38 per maand
46% korting met 2-jarenplan
Ondersteuning per e-mail via een online formulier

Windows
Mac OSX
logo-ios
IOS
Android

Kenmerken

Avast SecureLine VPN (ook bekend als Avast VPN) biedt betrouwbare prestaties en een behoorlijk niveau van bescherming, maar het is een beetje duur als je het vergelijkt met andere VPN’s van dezelfde standaard. Snelheden zijn goed genoeg voor lokale en internationale verbindingen voor HD-streaming en bufferloze downloads, maar de hoge latentie betekent voor gamers dat ze ergens anders moeten kijken. Je hebt via dedicated servers toegang tot zowel Netflix als BBC iPlayer. Mooie, moderne apps zijn beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS en Android, maar er zijn geen handmatige oplossingen voor andere apparaten, waaronder routers. Avast biedt een hoog niveau van codering (AES-256) en bescherming tegen DNS- en IPv6-lekken. We waren zeer verrast door het ontbreken van een VPN-kill-switch  (het is beschikbaar op MacOS maar niet op andere platforms), maar het minimale logboekbeleid maakt dit enigszins goed.

De apps kunnen helaas niet in China worden gebruikt, dus als u verbinding wilt maken vanuit dat land, moet u een andere provider kiezen. De klantenondersteuning is beperkt tot betalende klanten en u kunt kiezen tussen een telefoongesprek of het indienen van een online formulier (wees bereid om ten minste 24 uur te wachten op een antwoord).

Snelheid en betrouwbaarheid

De serverprestaties van Avast hebben ons aangenaam verrast. Onze tests toonden aan dat verbinding maken met vrijwel elke server in de VS of Europa u snelheden zal bieden die meer dan snel genoeg zijn voor HD-streaming en bufferloze downloads, en prestaties op meer verre servers (zoals Australië) waren ook ongelooflijk veelbelovend. Snelle uploads betekenen dat het een solide keuze is voor torrenters, maar de latentie was behoorlijk hoog, wat betekent dat gamers misschien ergens anders willen kijken. Kortom een ​​geweldige all-round artiest.

Downloads op lokale verbindingen komen niet in de buurt van die van topleveranciers, maar ze zijn meer dan snel genoeg voor buffervrije streaming en meerdere bestandsdownloads zonder in het zweet te raken. Nederland en het Verenigd Koninkrijk produceerden snelheden van bijna 80 Mbps, met Frankrijk niet ver achter bij net geen 70 Mbps. U kunt ook uitstekende prestaties verwachten van meer dan 50 Mbps die verbinding maken tussen Europa en de VS, meer dan genoeg voor streaming op meerdere apparaten. We waren even onder de indruk van de prestaties in Australië, met een belachelijk snelle 49 Mbps, vooral als we uit Londen testen.

Het enige dat Avast echt laat zakken is latency, dat was meer dan 17ms, zelfs op verbindingen tussen landen. Dit betekent dat het waarschijnlijk een no-go is voor gamers, vooral gezien het feit dat er providers zijn met ping-tijden van minder dan 1ms.

De desktop-app verbindt vrij snel elke keer, in ongeveer 10 seconden of minder, wat we ongeveer gemiddeld vinden in onze tests. Als u eenmaal aan de slag bent, is de prestaties ongelooflijk betrouwbaar met vrijwel geen uitval van verbindingen, mits u een stabiele internetverbinding heeft natuurlijk.

Uploads zijn niet zo snel als downloads, maar zijn meer dan voldoende voor dagelijkse gebruikers. Als je lokaal verbinding maakt, kun je snelheden van 40 Mbps of meer verwachten, maar deze vallen af ​​via internationale verbindingen, zoals te verwachten valt. P2P-activiteit wordt ondersteund op een handvol servers, maar deze bevinden zich voornamelijk in Europa en de VS, dus graag willen torrenters op andere continenten hiermee rekening houden.

Avast biedt een goed solide niveau van serverprestaties dat voor de meesten meer dan snel genoeg zal zijn. Snelheden op zowel lokale als internationale verbindingen zorgen voor buffervrije streaming op meerdere apparaten. Zippy lokale uploads betekenen dat het een goede schreeuw is voor P2P-gebruikers in Europa en de VS. Het enige grote nadeel is de laggy-latency, maar tenzij je een hardcore online gamer bent, zal dit je waarschijnlijk niet storen.

Servers

wereld
34 Landen
stad
54 Steden
location
1000+ IP adressen

Het servernetwerk van Avast dat wordt aangeboden is aan de kleine kant met slechts 34 landen en 54 steden. De meeste populaire landen zijn gedekt, de meeste gebruikers zullen dit dan ook niet als en probleem ervaren, maar als u verbinding wilt maken met een aantal “ongewone” locaties, adviseren wij de serverlijst te controleren voordat u zich aanmeldt.

Er is geen informatie op de website over het aantal individuele IP-adressen dat Avast onderhoudt, maar het geeft wel aan dat alle servers één gedeeld IP-adres bieden, waardoor het voor u gemakkelijker wordt om “te verdwijnen in de massa van andere Avast SecureLine VPN-gebruikers”. Hoewel dit misschien waar is, kan dit ook leiden tot servercongestie op drukkere tijden en dus tot verminderde prestaties, wat niet ideaal is.

We waren aangenaam verrast door de keuze van 16 steden in de VS, die zowel de oost- als de westkust omvatten, met een paar keuzes ertussenin. Een handvol andere landen biedt ook servers op stadsniveau, waaronder Canada, Duitsland, Rusland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Zoals te verwachten, heeft Europa de beste dekking die 19 van de 34 totale landen vertegenwoordigt, maar de regio Azië-Stille Oceaan wordt ook behoorlijk goed bediend met servers op locaties zoals Australië, Japan, Maleisië en Hong Kong. Afrika en Zuid-Amerika hebben een minimale vertegenwoordiging met slechts één keuze op elk continent (respectievelijk Zuid-Afrika en Brazilië).

Kosten en prijs

Avast biedt veel verschillende abonnementen, afhankelijk van uw budget kunt u uw gewenste pakket kiezen. U kunt ervoor kiezen om een abonnement te kopen dat maximaal vijf gelijktijdige verbindingen over alle platforms dekt, of als u de VPN alleen op één soort apparaat (bijv. Een laptop of telefoon) gaat gebruiken, kunt u iets minder betalen en enkel ondersteuning voor dat apparaat.

Uiteraard is de duurste optie het multi-platformabonnement, maar dit biedt ook de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Een enkele maand is het duurste abonnement voor € 8,30, maar dit wordt verlaagd met 40% tot een redelijke € 4,99 als je kiest voor een jaarabonnement. Je kunt je ook voor twee jaar aanmelden, voor € 4,47 per maand of drie jaar voor € 4,38.

Andere opties zijn de aankoop van de VPN exclusief voor uw pc of Mac – dit kost € 59,99 per jaar voor één apparaat of € 79,99 voor maximaal 10. Als u alleen een Android- of iOS-apparaat gaat gebruiken, is het een stuk goedkoper, met slechts € 2,68 per maand of € 19,99 met het jaarplan.

Gratis trial periode

U kunt Avast SecureLine VPN voor 7 dagen gratis uitproberen. Dit is een aantrekkelijke aanbieding mocht je overwegen de VPN service aan te schaffen. Zeven dagen is voldoende om te ontdekken of de software bij u past.

Klantenservice

De klantenservice van Avast heeft ons behoorlijk gefrustreerd en voldoet simpelweg niet aan de service van providers zoals ExpressVPN. De informatie op de website zijn beperkt tot installatiehandleidingen en eenvoudige veelgestelde vragen en is ongelooflijk moeilijk om door te navigeren – gelukkig is er een zoekfunctie om het zinloos scrollen te voorkomen. Vervelend is dat de ondersteuningssectie niet alle Avast-producten omvat, vaak realiseerden we halverwege een artikel  dat het alleen op de antivirus van toepassing was in plaats van op de VPN (je kunt je resultaten filteren op product, maar dit is niet erg duidelijk gemaakt).

We waren erg verrast door het gebrek aan live chat-functies en het feit dat er geen e-mailadres is, is behoorlijk frustrerend. Avast moedigt klanten aan om telefonisch contact met hen op te nemen voor ondersteuning, maar dit lijkt een beetje overbodig als u slechts een korte vraag hebt, en u geen geschreven verslag hebt van enig advies dat zij u geven. Je enige andere optie is om een ​​online formulier in te dienen en te wachten op een antwoord via e-mail, maar de reactietijden waren onaanvaardbaar traag gezien de eenvoud van onze vraag. De veelgestelde vragen op de website zullen alle elementaire probleemoplossingsproblemen omvatten, maar voor alles daarbuiten moet u contact opnemen met het ondersteuningsteam en bereid zijn geduldig te zijn.

Conclusie, onze ervaring met Avast Secureline VPN

Wat we niet goed vinden
Wat we goed vinden

Avast SecureLine VPN is een solide VPN voor beginners en biedt betrouwbare prestaties op zowel lokale als internationale verbindingen. De maandelijkse kosten van € 6,66 op het eenjarenplan zijn niet slecht, maar het is behoorlijk duur in vergelijking met andere VPN’s van dezelfde standaard. Snelheden zijn meer dan snel genoeg voor HD-streaming en bufferloze downloads, plus u kunt via dedicated streaming-servers toegang krijgen tot Netflix en BBC iPlayer.

Avast biedt een behoorlijk niveau van privacy, maar we waren teleurgesteld over het ontbreken van geavanceerde functies, zoals een VPN-kill-switch (dit is alleen beschikbaar op Mac). U bent beschermd tegen DNS- en IPv6-lekken, wat positief is, maar er is geen optie om dit in de app aan en uit te zetten. Ze verzamelen behoorlijk gedetailleerde verbindingslogboeken, maar deze worden elke 30 dagen verwijderd. Versleuteling gebeurt via AES-256.

De apps zijn modern en gebruiksvriendelijk, met vrijwel geen enkele configureerbare instellingen. Klantondersteuning is frustrerend zonder live chat en extreem trage e-mailreacties, maar de bronnen op de website helpen bij de meeste voorkomende problemen. De apps werken niet in China. Geen slechte provider, maar er zijn goedkopere opties voor dit niveau van service.