Hoe Merk Je Dat Je Telefoon Is Gehackt

Hoe herken je een virus op je telefoon

Mobiele telefoons slaan meestal veel persoonlijke gegevens op die de afgelopen jaren zijn terug te voeren.

U gebruikt waarschijnlijk uw mobiele telefoon dagelijks om: sms-berichten en e-mails te verzenden; voicemails opslaan; stuur foto’s of video’s naar vrienden, familie of partner; surfen op internet en sociale media – de lijst gaat maar door.

Wat als iemand toegang heeft tot al uw persoonlijke gegevens? Dat zou een absolute ramp zijn.

Maar waarom zou iemand je bespioneren? Er kunnen meerdere redenen zijn waarom iemand uw telefoon bespioneert.

Misschien bevat je telefoon belangrijke bedrijfsgegevens waar een spion over wil weten, of een echtgenoot wil weten wat een potentiële affaire is, of je bent erg rijk en iemand wil je betaalrekening hacken.

Misschien heb je een belangrijke baan of een baan met veel verantwoordelijkheid. Wetenschappers, journalisten, rechters of andere overheidsmedewerkers kunnen bijvoorbeeld allemaal potentiële doelen zijn voor slechteriken.

Dus, hoe weet u of iemand uw mobiele telefoon bespioneert en wat kunt u eraan doen?

Helaas zal zelfs een sterk inlogwachtwoord op je telefoon je niet beschermen tegen schadelijke spionnen. En er zijn tal van spionage-apps op de markt die al uw mobiele telefoonactiviteiten kunnen volgen zonder uw medeweten.

In deze handleiding geef ik je 10 manieren om te vertellen of iemand je mobiele telefoon bespioneert en hoe je deze kunt stoppen.

Hoe weet je of iemand je telefoon bespioneerd

Er zijn een paar signalen die de alarmbellen moeten luiden en kunnen wijzen op de mogelijkheid dat uw mobiele telefoon wordt geïnfecteerd met spionagesoftware die uw activiteiten volgt of volgt – of beide.

De tekens variëren en sommige zijn moeilijk te herkennen. Als u zich echter bewust bent van de typische symptomen, is het niet zo moeilijk om te bepalen of er spionagesoftware op uw apparaat is geïnstalleerd.

Hier zijn 10 manieren om te bepalen of uw telefoon al dan niet wordt gemonitord.

1. Abnormaal hoog datagebruik

Is uw maandelijkse datagebruik ongebruikelijk hoog? Dan is er een goede kans dat iemand een spion-app op uw apparaat heeft geïnstalleerd.

Over het algemeen gebruiken spionagesoftwarehulpmiddelen van mindere kwaliteit een aanzienlijke hoeveelheid gegevens om de verzamelde informatie vanaf uw mobiele telefoon te verzenden.

Aan de andere kant vereist de beste spy-software op de markt veel minder gegevens om de verzamelde informatie van uw telefoon te verzenden. Het is bijna onmogelijk om te zien of een geavanceerde spion-app op uw apparaat is geïnstalleerd in uw maandelijkse overzicht van gegevensgebruik.

2. Mobiele telefoon toont tekenen van activiteit in de standby-modus

Afgezien van standaard inkomende oproepen, berichten en andere standaardmeldingen die activiteit op uw mobiele telefoon activeren, moet uw mobiele telefoonscherm niet oplichten in de standby-modus.

Ook moeten onverwachte geluiden of geluiden de alarmbellen laten rinkelen dat er iets mis is.

3. Onverwachte reboot

Herstart je mobiele telefoon zonder een duidelijke reden, of zonder dat je dit doet? In dat geval is het niet onwaarschijnlijk dat iemand ongeautoriseerde externe toegang tot uw mobiele telefoon heeft.

Herstart je mobiele telefoon zonder een duidelijke reden, of zonder dat je dit doet? In dat geval is het niet onwaarschijnlijk dat iemand ongeautoriseerde externe toegang tot uw mobiele telefoon heeft.

En als iemand externe toegang heeft om je apparaat opnieuw op te starten, zou het me verbazen als dat het enige was dat ze konden doen of zien.

4. Vreemde geluiden tijdens gesprekken

In het verleden waren telefoonlijnen niet altijd stabiel en zonder rare achtergrondgeluiden.

De netwerken van vandaag hebben echter meestal een sterk signaal en een stabiele verbinding. Daarom is het niet normaal om vreemde klikgeluiden of stemmen op afstand te horen die uw gesprekken onderbreken.

Als je in de verte stemmen hoort en je zeker weet dat het niet iemand is in de buurt van de persoon met wie je praat, is er een mogelijkheid dat je gesprek wordt afgeluisterd.

5. Onverwachte tekstberichten

Hebt u vreemd uitziende sms-berichten ontvangen?

Doorgaans wijst een bericht dat een verscheidenheid aan vreemde symbolen, willekeurige numerieke reeksen of andere tekens bevat op de mogelijkheid van een mogelijk spionagesoftwaretool op uw mobiele telefoon.

Spionagesoftware van mindere kwaliteit gebruikt dit soort “codetaal” om te communiceren met zijn externe functie. En in dit geval is het een teken dat hun software niet goed werkt.

6. De gebruiksduur van de batterij verslechteren

Een voor de hand liggende indicatie van spionsoftware op uw mobiele telefoon is als u een plotselinge daling in de prestaties van de batterijlevensduur van uw mobiele telefoon ervaart.

Spy-software op een telefoon bewaakt al uw activiteiten en verzendt deze opnames naar een apparaat van derden. Naast de eerder besproken toename in gegevensgebruik, als uw mobiele telefoon batterijpercentages verliest met een ongewoon hoog tarief, is de kans groot dat het om spionsoftware gaat.

Wanneer spionagesoftware opnames maakt met de camera of luidspreker, wordt een aanzienlijk deel van de batterij van je telefoon leeggemaakt, vooral omdat je telefoon op dat moment niet actief was.

Als u niet zeker weet of het om een ​​oude batterij of spionagesoftware gaat, test u dit eenvoudig door een andere set batterijen te gebruiken of uw eigen batterij op een ander apparaat te proberen. Meet vervolgens het batterijgebruik.

7. Batterijtemperatuur verhogen in de standby-stand

Dit is een van de minst voor de hand liggende tekens, omdat de accutemperatuur van een mobiele telefoon ook aan een groot aantal verschillende technische problemen kan worden gekoppeld.

Als u echter nog niet eerder een dergelijke stijging van de batterijtemperaturen hebt ervaren en u uw telefoon niet hebt gebruikt, maar het is toch nog steeds relatief warm, kan dit worden veroorzaakt door software te spioneren die gegevens naar een ander apparaat verzendt.

8. Verhoogde uitschakelduur

Net als bij een pc, die altijd alle actieve processen sluit nadat u besluit om hem uit te schakelen, volgt een mobiele telefoon exact dezelfde routine.

Uw mobiele telefoon sluit alle actieve processen voordat deze volledig wordt afgesloten. Daarom zal het een tijdje langer duren voordat een telefoon wordt afgesloten als deze ook alle gegevensverzendende activiteiten van spionsoftware moet annuleren.

Dit is met name het geval als u uw telefoon actief heeft gebruikt.

Misschien hebt u bijvoorbeeld net een aantal telefoontjes of sms-berichten afgehandeld en vervolgens geprobeerd uw apparaat uit te schakelen, en het duurde ongewoon lang. Dit kan worden veroorzaakt door de software die nog steeds actief op de achtergrond wordt uitgevoerd en de nieuw gegenereerde gegevens registreert.

9. Moeilijkheden bij het afsluiten van uw apparaat

Heeft u problemen tijdens het afsluiten van uw apparaat? Dit kan een teken zijn dat uw mobiele telefoon is gecompromitteerd. Meestal blijft spionagesoftware op de achtergrond actief en wordt mogelijk voorkomen dat u uw apparaat volledig afsluit.

Als de achtergrondverlichting van je mobiele telefoon niet lijkt uit te schakelen naar een volledig zwart scherm, veroorzaakt dit waarschijnlijk een spion-app.

10. Uw mobiele telefoon wordt steeds trager

De nieuwste mobiele telefoons zijn uitgerust met krachtige hardware en software. Uw telefoon moet tegelijkertijd verschillende apps kunnen uitvoeren.

Als u denkt dat uw mobiele telefoon plotseling tekenen van een aanzienlijke snelheidsvermindering vertoont, wordt deze mogelijk op afstand bestuurd en gecontroleerd.

Hoe zoek en verwijder je virussen van je telefoon

Zoals eerder vermeld, zijn er tal van spionage-applicaties beschikbaar op de markt. Een paar voorbeelden zijn:

  1. Spyera
  2. TheOneSpy
  3. Flexispy
  4. MSPY
  5. Highster Mobile

Alle hierboven genoemde applicaties kunnen tekstberichten en telefoongesprekken volgen en opnemen.

Met deze apps kan een spion de microfoon van uw telefoon vastleggen en luisteren naar alles wat er in uw omgeving gebeurt.

Bovendien kunnen geavanceerdere applicaties zelfs je wachtwoorden stelen, je camera gebruiken om je fysiek te bespioneren of zelfs je telefoon volledig vergrendelen, zodat je hem niet meer kunt gebruiken.

Hoe kunt u dus zien of deze software op uw apparaat is geïnstalleerd en hoe u deze kunt verwijderen?