Wat Is De Beste Virusscanner In 2022?

Het lijkt alsof je je leven via je computer verbonden hebt met de rest van de wereld.

E-mails, facturering, voorstellen, contacten – je hele leven staat op uw computer. Als een virus of malware de gegevens op je computer heeft beschadigd, kost het een hoop tijd om dit te herstellen of nog erger opnieuw te maken.

Daarom moet elke Windows- en Mac-gebruiker een betrouwbare antivirus-app hebben geïnstalleerd.

Omdat het niet de vraag is of u een virus op uw computer zult krijgen, het is een kwestie van wanneer.

Hoe Antivirus Software werkt

Een antivirus- of antimalwareapplicatie is ontworpen om uw computer te scannen op de aanwezigheid van schadelijke toepassingen die zijn ontworpen om je computer te infecteren, je gebruik te controleren, je gegevens te wissen of je computer als losgeld te gebruiken.

Een goede antivirustoepassing zit ook stil op de achtergrond terwijl u werkt of speelt, en scant inkomende bestanden, e-mails en sms-berichten op tekenen van malware of virussen, hopelijk zonder uw computer te lang te vertragen.

Elke antivirus-applicatie die zijn schijfruimte waard is, zal ook in staat zijn om uw systeem op betrouwbare wijze te reinigen wanneer het een virus of malware vindt.

In dit artikel deel ik mijn bescheiden mening over 3 uitstekende apps die je en je kostbare computer goed beschermen tegen aanvallen door slechte acteurs van de wereld.

Beste antivirus software

1. Bitdefender Antivirus Plus 2019

Bitdefender Antivirus Plus 2019 is de beste keuze voor tal van computergerelateerde publicaties, voornamelijk vanwege het geweldige werk dat het uitwist en verdedigt tegen virussen, malware en ransomware.

Een bijzonder leuke functie van Bitdefender is dat het installatieprogramma onmiddellijk de nieuwste versie van de app en de bijbehorende virusdefinitiebestanden downloadt, zodat uw computer vanaf de start wordt beschermd.

Een 1-jarig abonnement voor Bitdefender kost $ 39,99, hoewel het bedrijf af en toe aanzienlijke kortingen biedt wanneer u de app rechtstreeks van de Bitdefender-website koopt en downloadt.

Naast een uitstekende antivirusscanner en uitgebreide real-time bescherming biedt Bitdefender antiphishing-bescherming. Deze functie beschermt u tegen websites die zich proberen voor te doen als PayPal, Facebook, Yahoo en andere websites waar u mogelijk moet inloggen.

De Windows-versie van Bitdefender bevat ook een vulnerability-scan, die uw pc controleert op ontbrekende updates, verouderde browserversies en andere problemen, zoals Java-applets met beveiligingslekken.

Zowel de Mac- als de Windows-versie van Bitdefender bieden bescherming tegen ransomware, zodat u ervoor kunt zorgen dat toegewezen mappen niet kunnen worden aangevallen door de opgeslagen bestanden te wijzigen. De Mac-versie bevat welkomstbescherming voor ransomware voor back-ups van Time Machine, zodat Mac-gebruikers een schone back-up hebben om zo nodig van te herstellen.

Tijdens het gebruik van Bitdefender op zowel Windows- als Mac-machines, detecteerde ik geen merkbare treffer op mijn systeembronnen en beide machines liepen net zo soepel als ze deden voordat Bitdefender werd geïnstalleerd en uitgevoerd.

Bitdefender Antivirus Plus 2017 is $ 39,99 voor Windows- of Mac-versies. Het bedrijf biedt ook antivirus voor Android-apparaten. Een 30-dagen gratis proefversie is beschikbaar voor alle versies. Ga voor meer informatie naar de Bitdefender-website.

2. Kaspersky Anti-Virus

Kaspersky Anti-Virus is een andere antivirus-app die ten zeerste wordt aanbevolen door veel pc-publicaties. De app biedt snelle scans van het volledige systeem en verliest niet te veel van de waardevolle CPU-cycli en RAM van uw pc.

Naast snelle systeemscans, biedt de app real-time bescherming tegen virussen en malware, zittend op de achtergrond en het scannen van bestanden en apps terwijl ze worden geopend en uitgevoerd. De app bewaakt ook de URL’s die in de browser worden bezocht en blokkeert actief schadelijke URL’s die virussen en malware hosten.

Dezelfde browserinvoegtoepassing die toegang tot kwaadwillende websites blokkeert, helpt gebruikers ook te voorkomen dat ze vallen voor phishing-pogingen door websites die proberen inloggegevens en andere persoonlijke gegevens te verzamelen door zich voor te doen als populaire sites zoals PayPal, eBay, banksites en andere websites waarvoor aanmelding is vereist.

Bovendien biedt Kaspersky een aantal handige bonusfuncties, zoals een toetsenbord op het scherm dat kan worden gebruikt om wachtwoorden en andere soorten gevoelige informatie in te voeren, zonder bang te hoeven zijn dat apps die via het toetsenbord loggen of apparaten de door u ingevoerde informatie stelen.

Een andere coole bonusfunctie is de mogelijkheid om een “reddingsdisk” te maken die kan worden gebruikt om een malware-machine op te schonen die zou kunnen voorkomen dat u Windows gebruikt. Als u Kaspersky koopt, raad ik u ten zeerste aan een reddingsdisk te maken en deze onmiddellijk of zo snel mogelijk op een veilige plaats op te slaan.

Kaspersky Anti-Virus is beschikbaar voor Windows- en Mac-pc’s. Ze bieden ook beveiligings-apps voor Android- en iOS-apparaten. Kaspersky heeft een prijs van $ 39,99 voor Mac en $ 59,99 voor Windows. Gratis proefversies van 30 dagen van beide apps zijn beschikbaar. Ga voor meer informatie naar de Kaspersky-website.

Avast Free Antivirus 2019

Hoewel de twee vorige antiviruspakketten gratis proefversies aanbieden, moet u er uiteindelijk voor betalen. Dus wilde ik ook een gratis virusdefensieoplossing voor diegenen onder u opnemen met een beperkt budget.

Avast Free Antivirus 2019 gebruiken is een uitstekende manier om uw Windows- of Mac-pc te beschermen tegen virussen en andere bedreigingen zonder een deel van uw zuurverdiende banksaldo uit te betalen. Hoewel Avast ook een betaalde versie van zijn bescherming biedt, biedt de gratis versie een vrij goede basisbescherming tegen virussen voor uw machine.

Hoewel Avast Free een indrukwekkende bescherming biedt tegen de vervelende computervirussen van de wereld, bevat het ook een wachtwoordbeheerder, een beveiligde webbrowser en een netwerkbeveiligingsmanager. Al deze opties zijn meestal alleen te vinden in de premium pay-to-play-versies van de virusbescherming van concurrenten.

Opgemerkt moet worden dat wanneer Avast is geïnstalleerd, het biedt om de Google Chrome-browser op uw machine te installeren, evenals de Google Toolbar in andere browsers die u mogelijk hebt geïnstalleerd. Het maakt van Google ook uw standaardzoeksite. Je kunt je afmelden als dit je stoort.

Avast beschermt pc’s uitstekend tegen malware via een functie genaamd CyberCapture. Avast onderhoudt een uitgebreide database van zowel goede als slechte bestanden die online vanuit de hele wereld zijn ontdekt. Als een bestand er een is die nog niet eerder is gezien, blokkeert Avast het starten.

De phishing-beveiliging van Avast werkt vrij goed, waardoor gebruikers niet kunnen vallen voor goed gemaakte nepversies van websites zoals PayPal, Yahoo, Google en anderen. De app bevat ook een Wi-Fi Inspector die Wi-Fi-hotspots controleert op beveiligingsproblemen, wat handig is voor iedereen die in de plaatselijke koffiebar rondhangt om gratis wifi te gebruiken.

Bovendien biedt Avast een eenvoudige wachtwoordbeheerder, die een hoofdwachtwoord gebruikt om al uw website- en app-wachtwoorden te beschermen. De app geeft advies over de sterkte van een voorgesteld wachtwoord en voert ook automatisch wachtwoorden in voor websites die in ondersteunde browsers worden bezocht.

Avast biedt gratis antivirusprogramma’s voor zowel Windows- als Mac-pc’s, evenals beveiligingsapps voor Android- en iOS-apparaten. Ga voor meer informatie naar de Avast-website.

Virusscan voltooid

Ik hoop dat je deze snelle blik hebt genoten van wat ik geloof dat 3 van de beste antivirus- en malwareoplossingen zijn die vandaag beschikbaar zijn.

Hoewel alle 3 een bevredigende bescherming kunnen bieden voor uw Mac of pc, is mijn favoriete wapen Kaspersky AntiVirus.

Kaspersky biedt een uitzonderlijk niveau van bescherming en biedt tal van bonusfuncties die u niet in veel antivirusprogramma’s vindt, zoals het virtuele toetsenbord en de reddingsdiskette. Voeg dat toe aan de snelle scans en de uitstekende realtimebescherming, en je hebt een winnaar.

Ga voor meer informatie over deze en andere antivirus- en malwareoplossingen regelmatig naar Pixel Privacy.