Beste VPN voor Google Chrome in 2020

Google Chrome is ’s werelds populairste webbrowser, met meer dan 1 miljard gebruikers.

Hoewel Chrome wordt beschouwd als een veilige applicatie, is geen enkele browser perfect en het loont altijd om extra voorzichtig te zijn met uw veiligheid en privacy online.

In dit artikel bekijken we de beste VPN’s voor Google Chrome in 2020.

Het maakt niet uit of je een Chromebook hebt of gewoon de Google Chrome-browser gebruikt, een VPN die goed werkt met Google Chrome kan gebruikers een aantal voordelen bieden, waaronder toegang tot geografisch geblokkeerde inhoud, veilige versleuteling van gegevens, het verbergen van echte IP-locaties en elke opname van online activiteiten te voorkomen.

Beste VPN’s voor Google Chrome

Als u niet het volledige artikel en de beoordeling van elke VPN wilt lezen, vindt u hier een overzicht van de beste VPN’s voor Google Chrome.

 1. ExpressVPN: de best presterende VPN voor Chrome op basis van onze tests. Eenvoudige maar snelle Chrome-extensie die 256-bits codering mogelijk maakt.
 2. NordVPN: goede budgetkeuze VPN voor Chrome. Lichtgewicht Chrome-extensie; deblokkeert Netflix en Amazon Prime.
 3. CyberGhost: Voordelige VPN voor Chrome, met gratis browserextensie en meer dan 3.500 servers.
 4. Surfshark: Chrome-extensie, ondersteuning voor onbeperkte apparaten. Streamt Netflix en staat torrenting toe.
 5. SaferVPN: Chrome-extensie, eenvoudig in te stellen en te gebruiken.

Om de beste VPN’s voor Chrome te rangschikken, heb ik de volgende criteria gebruikt:

 • Werkt goed met Chrome
 • Sterke beveiliging / codering
 • Ontgrendelt streaming-sites zoals Netflix
 • Goed aanbod van servers

Hier is onze lijst met de beste VPN’s voor Google Chrome:

#1 ExpressVPN

ExpressVPN maakt het tot mijn favoriete VPN voor Chrome dankzij de uitstekende beveiliging en privacy, geweldige browserextensie en gebruiksvriendelijke apps.

Beveiligingsfuncties omvatten codering van militaire kwaliteit en geen logboeken die online activiteiten registreren. Er is ook een kill-schakelaar, waarmee u de verbinding met internet verbreekt als de VPN-verbinding onverwachts wegvalt. Dit zorgt ervoor dat uw privacy te allen tijde intact blijft.

Verbindingssnelheden met ExpressVPN zijn stabiel en snel, en de service kan streaming van alle grote online videosites deblokkeren en afhandelen, waaronder Amazon Prime TV, Netflix, BBC iPlayer en Hulu.

ExpressVPN biedt gebruikers een hoogwaardige Chrome-browserextensie, hoewel deze alleen werkt naast de volledige Windows- of iOS-versies van de app.

Voor Chromebook-gebruikers die geen Windows hebben en de mogelijkheid om de VPN-software te installeren, moet ExpressVPN eerst worden geconfigureerd via de internetinstellingen van de Chromebook.

De extensie heeft de mogelijkheid om de locatie die wordt gerapporteerd door de geolocatie-API van Google willekeurig te maken en te voorkomen dat websites uw locatie verkrijgen.

ExpressVPN heeft meer dan 3.000 VPN-servers op 160 VPN-serverlocaties in 94 landen, waardoor gebruikers enorm veel keuze hebben.

Er is geen gratis proefversie met ExpressVPN, maar er is een 30 dagen geld-terug-garantie zonder gedoe.

Voordelen

 • Uitstekende Chrome-extensie
 • Zeer hoge snelheden
 • Codering van militaire kwaliteit
 • Ontgrendelt Netflix, iPlayer, Amazon Prime
 • Geen logboekenbeleid

Nadelen

 • Iets duurder dan andere VPN’s

BESTE VOOR CHROOM: ExpressVPN is mijn topkeuze voor Chrome dankzij de snelle en veilige verbindingen, de geweldige deblokkering van inhoud en de uitstekende Chrome-browserextensie. Probeer het zonder risico met hun 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.#2 NordVPN

NordVPN biedt de best mogelijke 256-bit encryptie, wat gelijk staat aan beveiliging op militair niveau.

De Windows- en iOS-apps beschermen de beveiliging en privacy uitstekend. Met een NordVPN-abonnement krijg je ook toegang tot een veelzijdige, zelfstandige Chrome-extensie die licht van gewicht is en de zaken niet vertraagt.

De extensie beschermt alleen Chrome-verkeer, maar aan de positieve kant verbindt het je automatisch via je Chrome-browser zodra je bent ingelogd op een NordVPN-account.

Voor extra veiligheid bij het gebruik van de Chrome-extensie is er ook de mogelijkheid om WebRTC permanent uit te schakelen vanuit uw browser. WebRTC draait op de meeste browsers en kan de privacy van uw VPN ondermijnen door uw IP-adres te lekken.

Er is ook de CyberSec-functie van NordVPN, die malware en advertenties kan blokkeren.

NordVPN doet het goed met streaming-sites en kan alle populaire services deblokkeren, waaronder Netflix en Amazon Prime.

Met meer dan 5.200 servers in 61 landen over de hele wereld hebben gebruikers veel keuze bij het selecteren van het servergebied en de locatie.

Een NordVPN-abonnement staat 6 gelijktijdige apparaatverbindingen toe.

Voordelen

 • Chrome-extensie
 • Ontgrendelt Netflix en BBC iPlayer
 • Sterke beveiliging
 • Uitstekende serverkeuze

Nadelen

 • Extensie beschermt alleen Chrome-verkeer

BESTE BUDGET VPN: NordVPN is een geweldige budget-VPN-optie voor de Chrome-browser en Chromebook-gebruikers. Encryptie van militaire kwaliteit, goede desktop-apps en een zelfstandige Chrome-extensie maken NordVPN een goede aanbeveling.#3 CyberGhost

CyberGhost biedt een gratis Chrome-extensie die u naast de volledige VPN-app kunt gebruiken voor meer veiligheid en privacy.

De Chrome-extensie biedt een eenvoudige plug-and-play-installatie die slechts een paar minuten duurt, en de provider heeft een beleid zonder logboeken om uw privacy intact te houden.

De extensie maakt automatisch verbinding en kiest de snelst beschikbare serverlocatie om verbinding mee te maken. Als u wilt, kunt u ook kiezen uit een lijst met meer dan 3.500 servers in meer dan 55 landen.

Als het gaat om de volledige app, doet CyberGhost er goed aan uw privacy te beschermen met veilige 256-bit encryptie en DNS-lekbescherming om uw IP te allen tijde te maskeren.

Beveiligde torrenting zonder bandbreedtelimiet wordt ook ondersteund, en een kill-schakelaar beschermt je door je los te koppelen van het internet als je VPN onverwachts wegvalt.

Voor gebruikers die geografisch geblokkeerde inhoud willen streamen, zijn sites zoals U.S. Netflix en Amazon Prime beschikbaar wanneer u verbinding maakt met een server in het desbetreffende land.

Voordelen

 • Gratis te gebruiken Chrome-extensie
 • Krachtige beveiliging met desktop-apps
 • Toegang tot Amerikaanse Netflix en Amazon Prime
 • Goede keuze aan serverlocaties

Nadelen

 • Gratis uitbreiding moet worden gebruikt met volledige VPN voor meer veiligheid

GROTE WAARDE: CyberGhost biedt desktop-apps en een gratis Chrome-extensie. Een groot aantal servers en de beste privacyfuncties maken het een goede keuze voor gebruikers van de Chrome-browser en Chromebook. 45 dagen geld-terug-garantie.#4 Surfshark

Surfshark is een van de nieuwste VPN-providers op mijn lijst, maar het heeft zich snel bewezen als een hoogwaardige VPN-keuze dankzij de geweldige beveiliging, privacy en streamingmogelijkheden.

De Surfshark VPN biedt een Chrome-browserextensie naast volledige VPN-apps voor een breed scala aan platforms, waaronder Windows en iOS. De apps zijn gebruiksvriendelijk en hebben een gebruiksvriendelijke interface.

Een groot aantal van de Surfshark-servers ondersteunt P2P en torrenting, en gebruikers kunnen ook Netflix U.S. en U.K., BBC iPlayer en Hulu deblokkeren door een server in het betreffende land te kiezen.

De Windows- en Mac-versies hebben een kill-schakelaar die uw internetverbinding verbreekt als u onverwacht de bescherming van de VPN verliest.

CleanWeb is ingebouwd in de VPN-client en kan worden ingeschakeld in zowel de app als de Chrome-browserextensie om advertenties en trackers te blokkeren en malware-infecties te voorkomen. Er is ook een beleid om niet te loggen om uw privacy veilig te houden.

Op het moment van schrijven heeft Surfshark meer dan 800 servers in 50 landen, wat een redelijke hoeveelheid keuze biedt, hoewel andere providers op deze lijst een groter aantal opties bieden.

Een opvallend kenmerk van Surfshark is dat gebruikers een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen met de VPN kunnen maken vanuit één abonnement, en er is ook een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, zodat je Surfshark zonder risico kunt proberen.

Voordelen

 • Onbeperkte verbindingen
 • Chrome-browserextensie
 • Geschikt voor P2P
 • Ontgrendelt Netflix, BBC iPlayer, Hulu

Nadelen

 • Minder serverkeuze dan andere VPN’s

GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN: Surfshark biedt gebruikers een Chrome-extensie en apps voor alle grote platforms en ontgrendelt ook beperkte sites, waaronder Netflix en BBC iPlayer. Met onbeperkte verbindingen en een geld-terug-garantie van 30 dagen is Surfshark een goede optie voor de meeste gebruikssituaties.#5 SaferVPN

SaferVPN maakt mijn lijst met top-VPN’s voor Chrome dankzij een speciale browserextensie die eenvoudig in te stellen en te gebruiken is.
Met de Chrome-extensie kunt u censuur omzeilen en rechtstreeks in uw browser en met hoge snelheden toegang krijgen tot geografisch beperkte inhoud.
SaferVPN biedt een netwerk van 88 servers in 59 landen, en hoewel dit niet zoveel servers zijn als andere VPN-providers op deze lijst, maakt het aantal gedekte locaties het mogelijk om de blokkering van verschillende streamingdiensten op te heffen.
De Chrome VPN-extensie gebruikt een HTTPS-proxy voor het versleutelen van uw gegevens, waardoor uw gegevens worden beschermd tegen nieuwsgierige blikken. Zoals bij alle VPN-browserextensies, zijn er beperkingen aan de bescherming die ze kunnen bieden, dus het wordt altijd aanbevolen om de Chrome-browserextensie naast de volledige VPN-app te gebruiken.
De belangrijkste SaferVPN-app biedt goede beveiligingsfuncties, met 256-bits codering van militaire kwaliteit. De app heeft ook een ingebouwde internet-kill-schakelaar, die uw internettoegang uitschakelt als u onverwacht uw VPN-verbinding verliest, waardoor de privacy te allen tijde wordt gegarandeerd.

DNS-lekbescherming is ook beschikbaar om ervoor te zorgen dat uw IP-adres altijd verborgen is, en zelfs uw ISP kan uw online activiteit niet zien wanneer u SaferVPN gebruikt.

Het basisplan maakt maximaal 5 gelijktijdige verbindingen met de VPN mogelijk en gebruikers op alle platforms worden gedekt door apps voor Windows, MacOS, Android en iOS.

SaferVPN biedt 24/7 klantenondersteuning via live chat, dus er is altijd hulp beschikbaar als je die nodig hebt.

Voordelen

 • Chrome-extensie
 • Hoge snelheden

Nadelen

 • De Chrome-add-on biedt geen volledige beveiliging van de desktop-app
 • Dekt minder landen dan veel rivalen

GOED VOOR CHROME: SaferVPN biedt gebruikers een Chrome-extensie en een volledige app die beschikbaar is voor elk groot platform. De browserextensie biedt hoge snelheden en gebruikers kunnen tot 5 gelijktijdige verbindingen hebben.

Browser-extensies versus een volledige VPN

Doorgaans bieden browserextensies nergens hetzelfde beschermingsniveau als een volledige VPN. De meeste goede VPN-providers bieden een Chrome-browserextensie als onderdeel van een volledig VPN-assortiment om gebruikers flexibiliteit te bieden.

Extensies werken via gecodeerde HTTPS- of SSL-proxy’s, waarbij verkeer wordt verzonden via een tussenliggende server. Eenvoudig gezegd betekent dit dat er een andere computer tussen uw webbrowser en internet zit en dat websites die u bezoekt niet uw echte IP-locatie zullen zien, maar in plaats daarvan de locatie van de proxyserver.

De voordelen hier zijn dat de proxy u kan helpen om voorbij lokale censuur te komen, geografisch beperkte websites te deblokkeren en uw privacy te beschermen door verkeer in uw Chrome-browser te versleutelen.

Een volledige VPN versleutelt het verkeer in uw browser en al het verkeer van en naar uw computer, telefoon of tablet, waardoor het veel veiliger is dan een extensie.

Browsers zijn ook kwetsbaar voor WebRTC-lekken, die uw IP-adres blootleggen. Browser-extensies bieden geen bescherming tegen WebRTC-lekken, in tegenstelling tot een volledige VPN.

Beperkingen van gratis extensies

De meeste gratis VPN-services, inclusief die geleverd als browserextensie of native app, zijn ernstig beperkt en bieden niet de beveiliging of privacy die de meeste gebruikers nodig hebben.

Andere nadelen zijn onder meer bandbreedtebeperkingen en het gebruik van tracking cookies, wachtrijen en advertenties, die allemaal uw browse-ervaring kunnen bederven en uw privacy ondermijnen.

Een echte VPN is geïnstalleerd of geconfigureerd op uw besturingssysteem, zoals Windows of Mac, en het is de moeite waard om ervoor te betalen dankzij het aantal beveiliging, privacy en andere voordelen die ze kunnen bieden.

Hoe VPN’s op Chromebook te installeren

Veel VPN’s werken op uw Chromebook zonder dat u deze handmatig hoeft te configureren.

Voor sommige VPN-providers, zoals ExpressVPN, kan dat echter alleen werken als de volledige VPN is geïnstalleerd. Gebruikers kunnen de serverconfiguraties vinden op de website van hun gekozen VPN-provider.

Nadat u zich heeft aangemeld voor een VPN, kunt u de VPN op uw Chromebook instellen met uw accountgegevens.

Het is een eenvoudig stapsgewijs proces.

Stap 1: log in op uw Chromebook, zoek het gedeelte ‘internetverbinding’ en klik op ‘Verbinding toevoegen’. Klik vervolgens op “OpenVPN / L2TP toevoegen …”

Stap 2: Voer uw VPN-accountgegevens in. Klik op “verbinden” en u bent nu klaar om uw VPN te gebruiken.