NordVPN Vs Private Internet Access, Vergelijking & Testresultaten ( 2020 )

NordVPN is een torrent-vriendelijke VPN-provider die een uitstekende klantenservice en privacybescherming biedt die gebruikers het overwegen waard vinden.

De eenvoudig te gebruiken VPN-service van NordVPN is redelijk geprijsd en biedt een goede ondersteuning.

Bezoek NordVPN


Private Internet Access (PIA) is een VPN-provider die vooral aantrekkelijk kan zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een voordelige provider met snelle verbindingen.

PIA’s wereldwijde serverdekking en BitTorrent-ondersteuning schieten tekort ten opzichten van de rechtstreekse concurrent.

Bezoek Private Internet Access PIA

Hoe kies je een VPN

Bij het zoeken naar een VPN die aan je unieke online behoeften voldoet, zijn er een aantal goede overwegingen die u in gedachten moet houden. In dit artikel zal ik een lijst maken van de belangrijkste functies voor elk full-service VPN en laten we je weten hoe goed de deelnemers, NordVPN en Private Internet Access, in elke categorie presteren.

Ik beoordeel beide providers in elke categorie en benoem een van hen als ‘winnaar’ op dat kenmerk/gebied. Aan het einde van het artikel vat ik de punten voor beide providers samen, en de score bepaalt een algemene winnaar. Aan het eind van diet artikel heb je voldoende informatie voor het maken van jouw keuze.

Snelheid van de verbinding

Het is een altijd verbonden wereld, dus het maakt niet uit waar je bent of met welke online activiteit je je bezig houdt: een snelle verbinding is altijd beter dan een trage. In deze sectie zal ik de snelheden van beide providers bespreken en hun prestatienummers met je delen.

De verbindingssnelheidstests van de VPN-provider worden als volgt uitgevoerd:

  • Ik test eerst de huidige verbindingssnelheden van mijn Internet Service Provider (ISP). (Ik ben in Nederland.)
  • Ik test de verbindingssnelheid van elke provider, eerst terwijl ik ben verbonden met de VPN-servers in Nederland en vervolgens met de servers in het Verenigd Koninkrijk.
  • Het verschil tussen de gemeten ISP-snelheden en de door VPN geleverde snelheden wordt vervolgens gebruikt om de snelheidspercentages te berekenen die worden vermeld in de onderstaande tabellen.

1. Lokale verbindingssnelheden (VS)

Private Internet Access is waarschijnlijk het best bekend om zijn lage prijzen. Gebruikers die PIA proberen, kunnen aangenaam verrast worden door hun snelle verbindingen. De Nederlandse verbindingssnelheden van de provider komen uit op 94,2% van mijn ISP-only snelheden. Ik had zo’n snelheid niet verwacht van een voordelige VPN-provider.

De Amerikaanse verbindingssnelheden van NordVPN waren slechts iets langzamer dan die van PIA, met een nauwkeurigheid van 90,9% van mijn onbeschermde ISP-snelheden.

Winnaar lokale verbindingssnelheid: Privé-internettoegang

AanbiederDownload Snelheid VoorDownload Snelheid NaVerschil %Link
65,77 Mbps61,93 Mbps94.2%Bezoek Site
65,39 Mbps59,48 Mbps90.9%Bezoek Site

2. Internationale verbindingssnelheden (NL tot U.K.)

Private Internet Access bleef uitstekende datasnelheden bieden wanneer deze via een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde server waren verbonden. De U.K.-nummers van PIA waren zeer dicht bij hun Nederlandse nummers, gemeten op 93,9% van mijn “alleen” ISP snelheden.

NordVPN, terwijl het nog steeds draaglijke verbindingssnelheden biedt via het Verenigd Koninkrijk, vertraagde deze behoorlijk wat meer dan dat van Private Internet Access. NordVPN is 75,6% trager dan mijn onbeschermde ISP verbinding vanuit Nederland.

Winnaar Internationale verbindingssnelheden: Private Internet Access PIA

AanbiederDownload Snelheid VoorDownload Snelheid NaVerschil %Link
65,45 Mbps61,32 Mbps93.2%Bezoek Site
65,28 Mbps49,48 Mbps75.4%Bezoek Site

De Prijs

Het zou geweldig zijn als je je geen zorgen hoeft te maken over de prijs bij het overwegen van een VPN-service, helaas moeten velen van ons dat wel. Beide leveranciers in deze VPN review zijn redelijk geprijsd en bieden een uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

Voor PIA betaalt u slechts $ 6,95 ( ongeveer €6,-) wanneer u kiest voor de maandelijkse abonnementoptie en slechts $ 3,33 (€3,-) per maand ($ 39,95 per jaar) wanneer u kiest voor een jaarabonnement. Deze provider is een van de goedkoopste aanbieders die ik ooit heb geprobeerd en biedt een uitstekende oplossing voor budgetgerichte gebruikers om hun internetverbinding te beschermen.

De prijsopties van NordVPN komen hoger uit dan PIA’s, zowel voor maand-tot-maand- als jaarplannen. Deze provider rekent $ 11,95 voor zijn serviceoptie van maand tot maand en daalt tot $ 5,75 per maand ($ 60,00 per jaar) wanneer je je aanmeldt voor een jaarlijkse deal.

Winnaar Prijs: Private Internet Access PIA

AanbiederMaandelijkse Kosten (Vast abonnement)Maandelijkse kosten(per maand opzegbaar)Geld terug periodeLink
$3.33$6,957 dagenBezoek Site
$6,95$11,9530 dagenBezoek Site

Privacy

NordVPN is gezegend met een privacyvriendelijke basis vanuit Panama, een land dat VPN-providers niet vereist om logboeken bij te houden met de online activiteiten van hun klanten. NordVPN voert een totaal “geen logboeken” -beleid. Ze accepteren ook Bitcoin in ruil voor hun diensten.

Je privacy beschermen tijdens het gebruik van internet is een steeds moeilijk wordende taak. Je moet dan ook altijd op zoek naar een VPN-provider die zich in een privacyvriendelijk land bevindt, geen gebruikslogboeken bijhoudt en privacy-verbeterende betalingsopties accepteert, zoals Bitcoin of cadeaubonnen.

Hoewel Private Internet Access zich bevindt in de steeds minder privacy-vriendelijke grenzen van de Verenigde Staten, houdt het bedrijf geen logboeken bij met betrekking tot de online reizen van hun gebruikers. PIA accepteert zowel Bitcoin- als cadeaubonnen, dus je kan je betalingsinformatie geheim houden indien wenselijk.

Privacy Winnaar: NordVPN

Kenmerken

Dit gedeelte biedt een overzicht van de verschillende functies die onze nek aan nek-deelnemers bieden. Ik zal een blik werpen op de aanbiedingen van elk bedrijf in elke categorie en vervolgens concluderen welke service de beste prestaties op dat specifieke gebied biedt.

1. Encryptie

NordVPN biedt AES-256-bescherming via de OpenVPN-, PPTP- en L2TP / IPSec-protocollen en biedt uitstekende verbindingsbescherming voor zijn gebruikers.

Private Internet Access maakt ook gebruik van AES-256 met OpenVPN, PPTP en L2TP / IPSec om zijn klanten te beschermen en biedt equivalente bescherming aan zijn klanten.

Encryptie Winnaar: gelijkspel

AanbiederEncryptie MethodeLink
AES-256 encryptie, gebruikt OpenVPN met TCP/UDP, IKEv2/IPsec, L2TP/IPSec, PPTP en SSTPBezoek Site
AES-256 encryptie, gebruikt OpenVPN, L2TP+PSK en PPTPBezoek Site

2. Gelijktijdige verbindingen

Elke VPN-provider die zijn geld waard is, biedt zijn klanten de mogelijkheid om tegelijkertijd meerdere apparaten op hun service te laten aansluiten. De beschikbaarheid van gelijktijdige verbindingen betekent dat gezinnen en kleine bedrijven meer waar voor hun geld kunnen krijgen.

NordVPN staat tot 6 gelijktijdige verbindingen toe, maar er is een kleine adder onder het gras. Elke verbinding met een enkele server moet een ander verbindingsprotocol gebruiken. Dit betekent dat meerdere gebruikers ervoor moeten zorgen dat ze elk een ander versleutelingsprotocol gebruiken bij het verbinden met NordVPN. Dit kan een beetje vervelend zijn wanneer gebruikers op pad zijn.

Met Private Internet Access kunnen maximaal 5 gelijktijdige verbindingen worden gemaakt en er gelden geen limieten voor het protocolgebruik wanneer gebruikers verbinding maken met dezelfde server.

Winnaar Gelijktijdige Verbindingen: NordVPN met 6 verbindingen

3. BitTorrent

BitTorrent / P2P bestandsdeling is het beste protocol om bestanden te delen (zeg voorstanders), of een manier voor online gebruikers om de film- en muziekindustrie volledig te vernietigen (laten we zeggen de film- en muziekindustrie). Hoe dan ook, een VPN biedt een uitstekende methode om je online activiteiten te beschermen tegen de nieuwsgierige ogen van je internetprovider, de overheid of die fijne mensen in de filmstudio.

NordVPN staat P2P-activiteiten graag toe, maar het is beperkt tot servers in 37 landen. Private Internet Access is ook van mening dat je content naar hartelust kunt opslaan, maar alleen op servers in Canada, Nederland, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Duitsland, Roemenië en Israël.

Beide bedrijven weigeren een logboek bij te houden van de online capriolen van hun klanten, dus er zullen geen gegevens over je downloadactiviteiten zijn als de filmstudio aan de deur van de deur wordt gedropt, een dagvaarding in de hand.

BitTorrent Winnaar: NordVPN,42 landen waar NordVPN BitTorrent toestaat

4. Wereldwijde serverdekking

Het is altijd de moeite waard om de wereldwijde dekking van de servers van dichtbij te bekijken bij het onderzoeken van een VPN-provider. Hoewel veel gebruikers hun VPN gebruiken om hun internetverbinding en persoonlijke gegevens te beschermen, is een VPN een geweldige manier om toegang te krijgen tot geografisch geblokkeerde inhoud, zoals video- en muziekstreamingservices of internationale gamingservers.

NordVPN biedt 2.129 servers gestationeerd in 61 landen. Deze server-dekking, hoewel niet de top in de branche is, biedt op de meeste plaatsen in de wereld een goede kans om toegang te krijgen tot geo-geblokkeerde content.

Op het eerste gezicht biedt Private Internet Access een indrukwekkend aantal servers: 3.272+. PIA heeft server farms geïnstalleerd in belangrijke landen, zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en anderen. Helaas zijn veel servers in kleinere landen vaak te druk. Mogelijk is je toegang hierdoor tot geblokkeerde inhoud beperkter dan bij NordVPN.

Winnaar wereldwijde serverdekking: NordVPN, met 62 landen

5. Ondersteuning voor meerdere platformen

Computers, smartphones, tablets, set-top streamingboxen, spelconsoles – zelfs die nieuwe koelkast die je in je keuken hebt – zijn allemaal verbonden met internet. Dat maakt uitgebreide ondersteuning op meerdere platforms een must bij het maken van een VPN-abonnement.

NordVPN app-ondersteuning omvat verschillende smaken van Windows (Windows XP tot en met Windows 10), macOS, iOS en Android. Ze bieden ook handmatige installatie-instructies voor Linux, Chrome OS, Windows Phone en Raspberry Pi-apparaten, samen met een flink aantal draadloze routers.

Private Internet Access omvat de populaire desktop- en mobiele platformen en biedt native apps voor Windows-, macOS-, Android-, iOS- en Linux-apparaten. Ze bieden ook een browserextensie voor het Chrome-platform, evenals ondersteuning voor DD-WRT en Tomato-flitste routers.

Mensen die van een makkelijke installatie houden kunnen uit de voeten met router-ondersteuning, plug-and-play routers zijn te koop voor beide VPN-services via de FlashRouters.com-website.

Ondersteuning voor meerdere platforms Winnaar: NordVPN

Algemene sterbeoordelingen

AanbiederSter beoordelingLink
Bezoek Site
Bezoek Site

En de winnaar is…

Hoewel het waar is dat zowel NordVPN als Private Internet Access beide manieren bieden om je internetverbinding en de bijbehorende persoonlijke informatie te beschermen tegen kwaadwillende door buitenstaanders, kan slechts één provider als de beste worden beschouwd in een een-op-een-wedstrijd.

NordVPN is de duidelijke winnaar in deze onderlinge strijd, levert geweldige multi-platformondersteuning, goede wereldwijde serverdekking, uitstekende ondersteuningsopties en uitstekende BitTorrent-ondersteuning.

Private Internet Access scoorde goed met zijn lage prijzen, uitstekende serversnelheden en concurrerende privacybescherming. Het gebrek aan wereldwijde serverdekking en ruimte voor verbetering als het aankomt op klantenondersteuning droeg echter ook bij aan de verliezende uitslag.

Bezoek NordVPN