Wat Is De Beste Cloud Backup Dienst In 2022?

De gouden regel bij het gebruik van een computer of smartphone, maak een back-up, maak een back-up!

Bij harde schijven gaat het er niet om, OF ze crashen / kapot gaan, maar WANNEER ze zullen crashen. En hoewel het een goed idee is om een lokale back-up van uw gegevens te hebben, op een USB-stick of een externe harde schijf, moet je ook een externe back-up hebben.

Welkom in de wereld van cloud-back-upservices ofwel online backup diensten genoemd.

Als het gaat om het maken van back-ups van je belangrijke bestanden, moeten gebruikers altijd de “3 regels voor back-ups” volgen. Deze regels zij: 3 exemplaren van elk belangrijk bestand op 2 verschillende soorten opslagmedia moeten bewaren, met 1 kopie in de cloud.

Geloof me, dit is essentieel voor het veilig opslaan van je bestanden.

Hoe een Cloud Backup werkt

Met cloudback-upservices kunnen gebruikers een back-up van hun computer of mobiel apparaat maken op een externe locatie door de gegevens via het internet naar de servers van de cloud-back-up provider te verzenden.

Wanneer je een cloud-back-up oplossing gebruikt, installeer je een client app op je computer of apparaat, die in de gaten houdt of je bestanden wijzigt of toevoegt aan een geselecteerde reeks mappen.

Wanneer de app een wijziging ziet, worden de wijzigingen onmiddellijk doorgestuurd naar de servers van de back-up dienst of er wordt gewacht tot een bepaald moment van de dag en worden vervolgens alle gewijzigde gegevens in één keer verzonden.

Het proces wordt stilletjes op de achtergrond uitgevoerd en vereist geen interactie van de gebruiker nadat de eerste installatie van de back-up-app voltooid is.

Als je een crash op de harde schijf ervaart, als een bestand verloren is gegaan of om een andere reden beschadigd is, kun je dezelfde app gebruiken om de bestanden via internet te herstellen vanaf de server van de back-up provider / dienst, rechtstreeks naar je computer of apparaat.

Beste cloud-back-up dienst

Er zijn tal van cloud-backup providers actief, maar slechts een paar die ik vertrouw om een back-up van mijn waardevolle persoonlijke en zakelijke gegevens op te slaan. Ik zal je mijn 3 favoriete cloud back-up providers van dichterbij laten bekijken en vertellen hoe ze werken en hoeveel ze je kosten.

1. Carbonite

Als je de afgelopen jaren naar een technische podcast of radioprogramma hebt geluisterd, heb je waarschijnlijk een advertentie voor Carbonite gehoord. De cloud-back-up dienst adverteert regelmatig op technische programma’s en is een populaire manier geworden voor computergebruikers om hun gegevens te back-uppen naar de cloud.

Carbonite biedt een oplossing voor cloudback-ups voor zowel de Windows- als Mac-computerplatforms. Het bedrijf biedt back-upoplossingen voor zowel thuis als op kantoor.

Carbonite kan een back-up maken van foto’s, documenten, muziek, e-mails, instellingen en meer. Als je gaat voor het serviceniveau “Plus”, maakt het zelfs een back-up van gegevens die zijn opgeslagen op externe stations die je op je computer hebt aangesloten.

Nadat Carbonite is geïnstalleerd en geconfigureerd, begint het meteen met het maken van back-ups van je bestanden naar de cloud. De app is voortdurend op zoek naar nieuwe of gewijzigde bestanden en uploadt automatisch die wijzigingen of toevoegingen naar de cloud. Er is niet te wachten tot een gepland tijdstip voor gegevensback-up, zoals sommige oplossingen vereisen. (zoals, Apple Time Machine.)

Zodra je bestanden zijn geback-upt, kunt je ze snel terugzetten met dezelfde Carbonite-app die werd gebruikt om een ​​back-up van de gegevens te maken. Als je harde schijf faalt, of je computer is gestolen, kun je je belangrijke bestanden herstellen met slechts een paar muisklikken.

Carbonite biedt drie serviceniveaus voor thuisgebruikers: Basic, Plus en Prime.

Basic is $ 59,99 per jaar en biedt onbeperkte cloudopslag voor 1 computer, automatische back-up, ondersteuning in de VS en de mogelijkheid om op afstand toegang te krijgen tot bestanden.

Plus is $ 99,99 per jaar en biedt alle bovengenoemde basisfuncties, evenals externe back-up op de vaste schijf en automatische videoback-up.

Prime is $ 149,99 per jaar en biedt alles wat Basic en Plus doen, en voegt een koeriershersteldienst toe, die u een kopie van uw back-up zal sturen als u geconfronteerd wordt met downtime.

De Business Backup-services van Carbonite beginnen bij $ 269,99 per jaar voor hun Core-serviceniveau, dat een back-up biedt voor een onbeperkt aantal computers, externe schijven en NAS-apparaten (geen servers).

Hun energieplan van $ 799,99 per jaar voegt één server toe aan de back-uplijst en hun $ 1,299,99 per jaar ultieme niveau back-upserviceleveringsback-up voor een onbeperkt aantal computers en servers.

Ga naar hun website voor meer informatie over Carbonite. Het bedrijf biedt een 15-daagse gratis proefversie voor thuisgebruikers.

2. Backblaze

Backblaze is vandaag een van de meer populaire cloud-back-up providers en niet zonder reden. Het bedrijf biedt een abonnement voor één gebruiker dat $ 5 per maand kost voor één computer. Dit plan biedt onbeperkte opslag en maakt een back-up van elk aangesloten opslag, zoals een externe harde schijf of zelfs een USB.

Naast een redelijk geprijsd plan voor particulieren bieden ze ook abonnementen voor bedrijven en grote ondernemingen.

In het belang van volledige openbaarmaking, gebruik ik Backblaze om een ​​back-up van mijn Mac te maken voor iets meer dan een jaar, en het heeft probleemloos voor me gewerkt. Het herstelde mijn bestanden volledig na een schijffout die ik had op mijn vorige MacBook.

Backblaze is strikt een back-up- en hersteloplossing; het biedt geen bestandssynchronisatie of delen. Als het niets te maken heeft met het maken van back-ups en het herstellen van de harde schijf van je computer, dan zul je het niet vinden in de Backblaze-app. (En dat is oké voor mij.)

Backblaze is eenvoudig in te stellen op uw Windows- of Mac-computer en nadat u de schijven en mappen hebt geselecteerd waarvan u een back-up wilt maken, begint het meteen met het maken van een back-up van uw gegevens.

Het kan ongeveer een dag duren voordat de eerste back-up is voltooid, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens waarvan u een back-up wilt maken, de snelheid van uw internetverbinding en de bandbreedte van uw verbinding die u wilt gebruiken voor Backblaze.

Indien nodig kunt u uw back-up ook via een handige webinterface downloaden of betalen om uw gegevens FedEx’ed naar je toe te sturen op een USB-flashdrive (tot 128 GB) of op een USB-harde schijf (maximaal 4 TB).

Backblaze prijzen beginnen bij een redelijk $ 5 per maand voor een enkel gebruikersplan, en dalen naar $ 4,17 per maand als je voor een jaar vooruit betaalt, of tot $ 3,96 per maand als je van te voren 2 jaar back-up hebt gemaakt.

Voor die kosten krijgt u onbeperkte databack-up, back-up van externe schijven, een persoonlijke coderingssleutel, een native Mac- of pc-client en de service kan zelfs uw computer lokaliseren als deze verloren is gegaan.

Zakelijke gebruikers kunnen Backblaze gebruiken voor $ 50 per computer per jaar, inclusief de mogelijkheid om uw back-up op een harde schijf te krijgen die u overal ter wereld wordt toegestuurd. Backblaze biedt ook B2 Cloud Storage voor $ 5 per maand per Terabyte.

Ga naar hun website voor meer informatie over Backblaze. Het bedrijf biedt een 15-daagse gratis proefversie voor thuisgebruikers.

3. pCloud

PCloud biedt hetzelfde type back-upbescherming als Carbonite en Backblaze, maar werpt een paar functies in die anderen niet gebruiken.

Terwijl CrashPlan cloud-backup biedt voor een enkele computer voor $ 5 per maand met een jaarlijks abonnement, biedt het ook een gratis serviceniveau waarmee je een back-up kunt maken van je Windows-, Mac- of Linux-box naar een externe harde schijf of een andere computer. Als dat alles is wat je voelt dat je nodig hebt, dan is er geen aanklacht en kun je het op die manier voor altijd gebruiken.

De gratis oplossing maakt slechts één keer per dag een back-up van uw gegevens. Het biedt echter ook 30 dagen online back-upservice, zodat u een idee krijgt van waar cloudback-up om draait.

Bovendien biedt CrashPlan een individueel plan dat een back-up maakt van alle gegevens op een enkele computer, evenals een gezinsplan dat een back-up maakt van 2-10 computers. Beide plannen bieden dezelfde functies als het gratis plan, maar bieden ook toegang tot verbeterde klantenondersteuning, toegang tot bestanden via een mobiele app en de mogelijkheid om bestanden vanuit elke webbrowser te herstellen.

Het Individuele plan loopt $ 5,99 per maand, of $ 5 per maand wanneer de individuele veren voor een dienst van een jaar vooraf gaan. Het gezinsabonnement is $ 13,99 per maand, of $ 12,50 per maand wanneer het gezin een jaar vooruitbetaalt. (Zorg ervoor dat oom Buck voor zijn deel betaalt, hij is een beetje een freeloader …)

CrashPlan biedt ook een bedrijfsplan dat een back-upbescherming biedt voor de computers van uw bedrijf voor $ 10 per maand per apparaat.

Ga naar hun website voor meer informatie over CrashPlan. Het bedrijf biedt een 30-dagen gratis proefversie voor thuisgebruikers.

Back-up voltooid

Hoewel ik alle 3 de oplossingen voor cloudback-ups heb uitgeprobeerd die ik hier heb behandeld, heb ik gemerkt dat Backblaze de beste optie is voor mijn specifieke behoeften.

De kosten van $ 5 per maand zijn redelijk en de app vertraagt mijn computer- of internetverbinding niet merkbaar terwijl het een back-up van gegevens maakt.

Ook kwam Backblaze voor me door toen ik vorig jaar een harde schijfcrash had, dus het is nummer 1 in mijn hitparade van betrouwbare cloudback-upproviders.
Voor meer informatie over deze en andere cloud-back-upproviders, bezoekt u deze website op regelmatige basis, net zoals u uw back-ups uitvoert.